§ 81 Koronasuositusten ja rajoitusten toimeenpano Tampereen seudun työväenopistossa 1.5.2021 alkaen

Lataa  Kuuntele 

TRE:967/12.01.01/2021

Päätöspäivämäärä

20.5.2021

Päätöksen tekijä

Kulttuurijohtaja, Sivistyspalvelut

Valmistelijan yhteystiedot

Rehtori Maija-Liisa Gröhn, p. 050 384 8251, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kulttuurijohtaja Juha Ahonen,​ puh. 050 411 3033,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen seudun työväenopiston rehtori Maija-Liisa Gröhn esittää Pirkanmaan alueellisen pandemiaohjausryhmän antamien linjausten perusteella, että Tampereen seudun työväenopiston opetusjärjestelyjä jatketaan seuraavin rajoituksin 1.5.2021 lähtien toistaiseksi:

  • Työväenopiston aikuisten (yli 20- v.) opetus jatkuu etäopetuksena, tai keskeytetään niiltä osin kuin etäopetus ei ole mahdollista.
  • Alle 12 –vuotiaiden lasten ryhmäopetus jatkuu lähiopetuksena, mukaan lukien taiteen perusopetus sekä opiston lapsiryhmien opetus.
  • Vuonna 2002 ja sitä myöhemmin syntyneiden ryhmätuntien lähiopetus on ollut mahdollista 21.4.2021 alkaen OKM/THL turvaohjeistusta noudattamalla jatkuen 1.5.2021.
  • Yksilöopetus lähiopetuksena, yleistä turvallisuusohjeistusta noudattaen, on mahdollista kaiken ikäisille niin opiston opetuksessa, taiteen perusopetuksessa kuin Opinverstaan ohjauksissa ja testauksissa.
  • Ulkona tapahtuva työväenopiston kurssitoiminta on mahdollista edelleen yleisiä turvaohjeita noudattaen.
  • Aikuisten taiteen perusopetus jatkuu etäopetuksena. Aikuisten syventävissä opinnoissa olevien ryhmien lopputyöprosessi pyritään saattamaan loppuun ja tarvittaessa mahdollistamaan lopputyötä tekeville itsenäinen työskentely opiston tiloissa turvaohjeistusta noudattaen. Työskentely tapahtuu etä- tai yksilöohjauksessa. Jos aikuisten opetusta ei voida toteuttaa etäopetuksena esim. työskentelytekniikoista johtuen, se siirretään myöhempään ajankohtaan.
  • Opettajien etäopetustyöskentely ja mm. yleisluentojen striimaaminen on mahdollista opiston tiloissa.

 

Lisäksi todetaan, että merkittävä osa työväenopiston kursseista on päättämässä lukuvuottaan erityisesti etäopetuksena toteutuneen opetuksen osalta. Jonkin verran kevätlukukaudelle suunniteltuja kursseja on myös jouduttu perumaan, kun lähiopetukseen ei ole päästy. Edelleen on suunniteltu myös kursseja, jotka ovat valmiita aloittamaan vielä ns. kesäkursseina, mikäli lupa lähiopetukseen tulee.

Koronanyrkki on 18.5. todennut, että opistojen lähiopetuksen mahdollistamisesta keskustellaan seuraavassa kokouksessa.

 

Kulttuurijohtajan päätösvalta asiassa perustuu sivistys- ja kulttuurilautakunnan päätökseen delegoida palveluryhmien johtajille toimivalta päättää tarvittaessa palvelutoiminnan rajoituksista epidemiatilanteen niin vaatiessa 26.3.2021 alkaen (TRE:2073/09.05.01/2021, 46§).

Päätös

 Tampereen seudun työväenopistossa toteutetaan koronasuositusten ja rajoitusten toimeenpano esityksen mukaisesti 1.5.2021 alkaen.

Allekirjoitus

Kulttuurijohtaja Juha Ahonen