§ 71 Tampereen kaupungin osallistuminen karaten nuorten vuoden 2021 EM-kilpailujen tukemiseen ja tapahtumaa koskevan sopimuksen hyväksyminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:1541/12.04.01/2020

Päätöspäivämäärä

9.6.2021

Päätöksen tekijä

Konsernijohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Kilpailukykyjohtaja Anna-Kaisa Heinämäki, puh. 040 639 7701, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Mia Helin, puh. 040 570 4065, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja Teppo Rantanen:

Tampereen kaupunki ja Suomen Karateliitto ry ovat solmineet karaten nuorten vuoden 2021 EM-kilpailuja koskevan sopimuksen, joka hyväksyttiin konsernijohtajan päätöksellä 16.12.2016 § 59 ja allekirjoitettiin vuonna 2017. Tämän jälkeen sopimusta muutettiin, sillä tapahtuman kustannukset kasvoivat lajin olympiastatuksen myötä, ja kaupunki korotti tapahtumalle myöntämäänsä avustusta. Sopimuksen muutokset hyväksyttiin konsernijohtajan päätöksellä 28.9.2020 § 103.

Covid-19-pandemian vuoksi tapahtuman järjestämisen kustannukset ovat kasvaneet. Koronarajoitusten vuoksi tapahtuman osallistujien kuljetukset ja tapahtuman vapaaehtoisten koronatestaaminen aiheuttavat järjestäjälle kustannuksia, joihin ei ennen Covid-19-pandemiaa ollut varauduttu. Tämän seurauksena myös kaupungin tapahtumalle myöntämän avustuksen nostaminen on perusteltua. Suurtapahtumilla on todettu olevan merkittäviä vaikutuksia aluetalouteen, kaupungin imagoon ja täällä merkittävässä asemassa olevaan yhteisölliseen toimintaan.

Tampereen kaupunki ja Suomen Karateliitto ry solmivat sopimuksen koskien Tampereella 20. - 22.8.2021 järjestettäviä karaten nuorten EM-kilpailuja. Sopimus korvaa aikaisemman sopimuksen ja siihen tehdyt muutokset. Sopimus on salainen viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 24 § 1 mom. 17 kohdan perusteella.

Konsernihallinnon vuoden 2021 palvelu- ja vuosisuunnitelmassa suurtapahtumille varattu määräraha on 2 353 000 euroa. Covid-19-pandemian vuoksi vuonna 2021 on jouduttu perumaan tai siirtämään useita tapahtumia, joita oli varauduttu tukemaan suurtapahtumabudjetista. Tämän seurauksena vuoden 2021 määrärahoja jää käyttämättä, ja karaten nuorten EM-kilpailujen avustusta voidaan korottaa suurtapahtumabudjetin rajoissa. Ennusteen mukaan kuluvan vuoden toteuma kustannuspaikalla 113002, Suurtapahtumat on 1 747 000 euroa karaten nuorten EM-kilpailujen avustus mukaan lukien.

Sopimusta laadittaessa on arvioitu EU:n valtiontukisääntöjen vaikutusta sopimuksen sisältöön. Arvioinnin perusteella on todettu, että kaupungin tukea tapahtumalle ei lueta valtiontueksi, koska tuensaajan ei katsota olevan yritys EU:n kilpailuoikeuden merkityksessä. Suomen Karateliitto ry:n toiminta on yleishyödyllistä, monimuotoista liikuntakulttuuria edistävää ja pitkälti vapaaehtoistyöhön perustuvaa.

Sopimuksen mukaisen yhteistyön käytännön tahona kaupungin vastuiden osalta toimii kaupungin liikunnan ja nuorison palveluryhmä ja tapahtumapalvelut.

Hallintosäännön 36 §:n 30) kohdan mukaan konsernijohtaja päättää sopimusten hyväksymisestä, ellei muualla toisin määrätä.

Päätös

Tampereen kaupungin ja Suomen Karateliitto ry:n välinen karaten nuorten vuoden 2021 EM-kilpailuja koskeva sopimus hyväksytään. Sopimus korvaa aikaisemman sopimuksen ja siihen tehdyt muutokset.

Sopimus sitoo kaupunkia vasta, kun päätös on saanut lainvoiman.

Tapahtumasta aiheutuvat sopimuksessa mainitut kustannukset maksetaan kustannuspaikalta 113002, Suurtapahtumat.

 

Lausunnot

Lakimies Jyri Nuojua:
Lakiyksiköllä ei huomautettavaa.

Talousjohtaja Jukka Männikkö:
Tampereen kaupungin taloudellinen tuki tapahtumalle voidaan myöntää konsernihallinnon vuoden 2021 palvelu- ja vuosisuunnitelman rajoissa.

Allekirjoitus

Konsernijohtaja Juha Yli-Rajala