§ 1 Tampereen kävelyopasteiden toteutus

Lataa  Kuuntele 

TRE:4281/02.07.01/2021

Päätöspäivämäärä

14.6.2021

Päätöksen tekijä

Rakennuttamispäällikkö, Kaupunkiympäristön palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Liikenneinsinööri Katja Seimelä, puh. 0401493684, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Rakennuttamispäällikkö Petri Kantola, puh. 050 364 6095, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

 

Yhdyskuntalautakunta on hyväksynyt Keskustan kävelyn opastejärjestelmän periaatteet 4.10.2016. Opastusjärjestelmän muodostavat pylonimaiset alueopasteet sekä ulkoasultaan uudistuneet perinteiset viitat. Konseptivaiheen mukaisia viittoja on pilotoitu rautatieaseman ja Tampere-talon välillä vuodesta 2017 ja alueopasteita ja viittoja rautatieaseman, keskustorin ja Ratinan välisillä reiteillä vuodesta 2018. Keskustan kävelyopastus on tarkoitus toteuttaa kesällä 2021, kun raitiotieliikenne aloittaa toiminnan ja keskustan kävelyreitit ovat jälleen kävelijöiden käytössä. Tampere on saanut kävelyopastuksen toteutukseen Traficomilta valtion kävelyn ja pyöräilyn edistämisen investointitukea.

Tampereen kaupungin liikennejärjestelmän suunnittelu –yksikkö pyysi tarjouksia Tampereen kävelyopastuskonseptin mukaisten alueopasteiden toteutuksesta 7.5.2021 sähköpostitse viideltä toimittajalta. Tarjouspyynnössä pyydettiin ilmoittamaan opasteiden rakenneratkaisut ja materiaalit (mikäli poikkeaa rakennesuunnitelmasta), toimitusaikataulu sekä yksikköhinnat kiinteästi perustettavalle taustavalaistulle kävelyopasteelle betoniperustuksineen ja maan päälle sijoitettavalle kävelyopasteelle (ei valaistu) betoniperustuksineen sekä toimitus- ja muut kulut.

Tarjouspyynnöstä oli mahdollista esittää kysymyksiä 17.5.2021 mennessä. Kilpailussa ei esitetty yhtään kysymystä. Tarjousten jättämisen määräaika oli maanantaina 24.5.2021 klo 15:00. Määräaikaan mennessä tarjouksen jättivät Grano Oy, Tammerneon Oy ja Imagon Oy.

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin tarjousten hylkäämisperusteeksi seuraavaa: ”Tarjous hylätään, jos tarjouspyynnössä esitetyt vaatimukset eivät täyty tai jos tarjous saapuu määräajan jälkeen.” Tammerneonin tarjous ei sisältänyt tarjouspyynnössä edellytettyjä opasteiden betoniperustuksia, joten tarjous hylättiin eikä otettu mukaan pisteytykseen. Muut tarjoukset sisälsivät pyydetyt tiedot. Imagon Oy:n tarjouksessa kiinteästi perustettavien ja maan päälle sijoitettavien opasteiden betoniperustukset oli kirjattu tarjoustekstissä ristiin, joten Imagonilta pyydettiin lisäselvitystä tarjouksesta. Imagon Oy toimitti päivitetyn tarjouksen 27.5.2021, jossa tekstit oli korjattu opasteiden rakenteiden mukaiseksi ja hintatiedot olivat samat kuin alkuperäisessä tarjouksessa.

Opasteiden toimittajaksi valitaan kokonaistaloudellisesti edullisin tarjoaja, joten tarjoukset arvioitiin tarjouspyynnössä ilmoitetulla tavalla. Arvioinnin tulokset ovat liitteenä. Arvioinnissa Imagon Oy sai 5 pistettä ja Grano Oy 3,83 pistettä. Tarjousten arvioinnissa käytettiin tarjouspyynnössä ilmoitettuja opasteiden määriä: 10 kpl kiinteästi perustettavia ja 5 kpl maan päälle sijoitettavia opasteita. Opasteiden rakennussuunnittelu on vielä käynnissä ja muutaman opasteen perustamistapa tarkentuu kesäkuun aikana. Toimituksen tarkasta sisällöstä ja ajankohdasta sovitaan toimittajan kanssa. Opasteiden sijainnit on esitetty liitteessä.

 

Päätös

 

Tilataan alueopasteet Imagon Oy:ltä tarjouksen mukaisesti. Tilauksen kokonaiskustannukset ovat 34 750 € (ALV 0 %).

Kustannukset maksetaan projektilta I1115_210165, 4078665, 3260. 

 

Allekirjoitus

Rakennuttamispäällikkö Petri Kantola