§ 66 Bussipysäkin toteuttaminen Suvantokadulle

Lataa  Kuuntele 

TRE:4685/10.03.02/2021

Päätöspäivämäärä

16.6.2021

Päätöksen tekijä

Suunnittelupäällikkö, Kaupunkiympäristön palvelualue, liikennejärjestelmän suunnittelu

Valmistelijan yhteystiedot

Rakennuttajainsinööri Pasi Ruohomäki, puh. 050 547 6153, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Suunnittelupäällikkö Ari Vandell, puh. 040 564 4518, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Raitiotieliikenteen käynnistymisen myötä uudistuu kaupungin bussilinjasto, joka otetaan käyttöön 9.8.2021 alkaen. Bussilinjaston uudistamiseen liittyy myös lukuisia pysäkki- ja reittijärjestelyitä, joista yksi on Suvantokadulle sijoittuvan uuden päätepysäkin rakentaminen. Päätepysäkki Suvantokadulla mahdollistaa joukkoliikenteen pitkän tähtäimen kehityspolun muutokset. Pysäkillä on keskeinen sijainti ja se on saavutettavissa useasta suunnasta. Suvantokadun päätepysäkiltä niin idästä, lännestä kuin etelästä tulevilla busseilla saavutetaan myös sekä Taysin että Hervannan ratikkalinjat.

Suvantokadun uusi pysäkki sijoittuu Aleksanterinkadun ja Tuomiokirkonkadun välisen kortteliosuuden eteläreunaan ajoratapysäkkinä. Hatanpään valtatien liikennekatkon ja raitiotierakentamisen yhteydessä samalla kohdalla oli sijoitettuna työnaikainen pysäkki, joka toteutetaan nyt pysyvänä ratkaisuna.

Esteettömyys- ja laatuvaatimukset täyttävän pysäkin toteuttaminen edellyttää nykyisten lehmusten poistamista ja viherkaistan uudelleen rakentamista. Viherkaistalle sijoitetaan uudet pysäkkikatokset ja istutetaan uudet lehmukset. Pysäkin odotustila päällystetään betonikivillä ja lehmusten ympäristö luonnonkivillä. Lisäksi Tuomiokirkonkadun liittymän turvallisten ja selkeiden suojatieylitysten toteuttaminen edellyttää liittymäalueen muokkausta.

 

 

Päätös

Suvantokadulle toteutetaan pysäkkijärjestelyt rakennussuunnitelman 1/21504 mukaisesti.

Maankäyttö ja rakennuslain 202 §:n mukaisesti päätös voidaan panna täytäntöön ennen kuin se on saanut lainvoiman.

Allekirjoitus

Suunnittelupäällikkö Ari Vandell