§ 135 Vahingonkorvausvaatimus autovahingosta Yliopistonkatu, Itsenäisyydenkatu, Tammelan puistokatu risteys

Lataa  Kuuntele 

TRE:3461/03.07.01/2019

Päätöspäivämäärä

18.6.2021

Päätöksen tekijä

Rakennuttamisjohtaja, Kaupunkiympäristön palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Hallinnon harjoittelija Vertti Sahala, puh. 040 737 8042, vertti.sahala@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Rakennuttamisjohtaja Milko Tietäväinen, puh. 040 506 8600, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupungilta on anottu vahingonkorvausta 26.8.2019 tulleella kirjeellä. Ajoneuvolla on ajettu 15 senttimetrin uriin, 10 kilometrin tuntivauhdilla 7.2.2019 kello 23.15 Yliopistonkadun ja Itsenäisyydenkadun risteysalueella  

Asianosaisen korvausvaatimukseen summa on 1000€. Asianosaiselta on pyydetty kuitteja korjauksista. Asianosainen ei ole näihin pyyntöihin vastannut. 

Urakoitsijan selvityksen mukaan risteyksessä on samana päivänä tehty kunnossapitotöitä ja otettu vionise- sovelluksesta kuvakaappauksia risteyksestä 3kpl. 

Tieliikennelain 1 luvun 3 § mukaan tienkäyttäjän on noudatettava liikennesääntöjä sekä muutenkin olosuhteiden edellyttämää huolellisuutta ja varovaisuutta vaaran ja vahingon välttämiseksi. 

Tieliikennelain 23 §:n mukaan ajoneuvon kuljettajan on sovitettava ajoneuvon nopeus  sellaiseksi kuin liikenneturvallisuus edellyttää huomioon ottaen muun ohella tien kunto, sää, keli, näkyvyys, ajoneuvon kuormitus ja kuorman laatu sekä liikenneolosuhteet ja voitava pysäyttää ajoneuvonsa edessä olevan ajoradan näkyvällä osalla ja kaikissa  ennalta-arvaamattomissa tilanteissa. 

Vahingonkorvauslain (412/1974) 2 luvun ja 1 §:n mukaan, joka tahallisesti tai tuottamuksesta aiheuttaa toiselle vahingon, on velvollinen korvaamaan sen. Jos kyseessä on tapaturma, aiheutunut vahinko jää vahingonkärsijän maksettavaksi. 

Näillä perusteilla Tampereen kaupunki katsoo, että vahingonkorvausvaatimus hylätään perusteettomana.  

Päätös

Korvausvaatimus hylätään.

Henkilötietoja sisältävä teksti

Salassapidettävät tiedot poistettu.

Allekirjoitus

Rakennuttamisjohtaja Milko Tietäväinen