§ 136 Vahingonkorvausvaatimus autovahingosta Kaskitie 6:n kohdalla

Lataa  Kuuntele 

TRE:5335/03.07.01/2019

Päätöspäivämäärä

18.6.2021

Päätöksen tekijä

Rakennuttamisjohtaja, Kaupunkiympäristön palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Hallinnon harjoittelija Vertti Sahala, puh. 040 737 8042, vertti.sahala@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Rakennuttamisjohtaja Milko Tietäväinen, puh. 040 506 8600, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupungilta on anottu vahingonkorvausta 26.8.2019 tulleella kirjeellä. Ajoneuvolla on ajettu kaivon kanteen Kaskitie 6:n kohdalla. Hakemuksesta tai lisäselvityksistä ei selviä, milloin vahinko on tapahtunut. 

Asianosaisen korvausvaatimukseen summaa ei ole asetettu. Asianosaiselle on lähetetty selvityspyyntö tapahtuman päivämäärästä ja pyydetty kuitteja korjauksista. Asianosainen ei ole näihin pyyntöihin vastannut. 

Tieliikennelain 1 luvun 3 § mukaan tienkäyttäjän on noudatettava liikennesääntöjä sekä muutenkin olosuhteiden edellyttämää huolellisuutta ja varovaisuutta vaaran ja vahingon välttämiseksi. 

Tieliikennelain 23 §:n mukaan ajoneuvon kuljettajan on sovitettava ajoneuvon nopeus  sellaiseksi kuin liikenneturvallisuus edellyttää huomioon ottaen muun ohella tien kunto, sää, keli, näkyvyys, ajoneuvon kuormitus ja kuorman laatu sekä liikenneolosuhteet ja voitava pysäyttää ajoneuvonsa edessä olevan ajoradan näkyvällä osalla ja kaikissa ennaltaarvaamattomissa tilanteissa. 

Vahingonkorvauslain (412/1974) 2 luvun ja 1 §:n mukaan, joka tahallisesti tai tuottamuksesta aiheuttaa toiselle vahingon, on velvollinen korvaamaan sen. Jos kyseessä on tapaturma, aiheutunut vahinko jää vahingonkärsijän maksettavaksi. 

Näillä perusteilla Tampereen kaupunki katsso, että vahingonkorvausvaatimus hylätään perusteettomana.  

Päätös

Korvausvaatimus hylätään.

Henkilötietoja sisältävä teksti

Salassapidettävät tiedot poistettu.

Allekirjoitus

Rakennuttamisjohtaja Milko Tietäväinen