§ 86 Tampereen kaupungin verkkosivustojen webanalytiikan suunnittelu ja toteutus Matomo Analyticsillä

Lataa  Kuuntele 

TRE:1383/02.07.01/2021

Päätöspäivämäärä

24.5.2021

Päätöksen tekijä

Tietohallintojohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Hankinta-asiantuntija Lassi Koivumäki, puh. 041 730 4675, etunimi.sukunimi@tuomilogistiikka.fi

Lisätietoja päätöksestä

Tietohallintojohtaja Jarkko Oksala, puh. 050 558 8958, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tuomi Logistiikka Oy kilpailutti Tampereen kaupungin konsernihallinnon tietohallintoyksikön toimeksiannosta Tampereen kaupungin keskitetysti ylläpidettävien verkkosivustojen webanalytiikan suunnittelun ja toteuttamisen Matomo Analyticsillä. Hankinta kilpailutettiin toistaiseksi voimassa olevalle sopimuskaudelle. Sopimuskausi pyritään käynnistämään mahdollisimman pian hankintapäätöksen saatua lainvoiman.

Hankintaa ei jaettu osiin, sillä se ei ollut riskien- ja sopimushallinnan kannalta tarkoituksenmukaista.

Hankintamenettelynä oli hankintalain 32 §:n mukainen avoin menettely. Kyseessä oli kansallisen kynnysarvon ylittävä palveluhankinta. Hankinnassa sovellettiin lakia julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (1397/2016). Hankinnasta lähetettiin hankintailmoitus julkaistavaksi HILMA-palvelussa 16.4.2021 ja tarjouspyyntö oli saatavilla Tarjouspalvelu.fi –toimittajaportaalissa.

Tarjouksen jätti määräaikaan 7.5.2021 klo 12:00 mennessä seuraavat viisi yritystä:

  • Ambientia Oy (Y-tunnus 2237459-9)
  • Digia Finland Oy (Y-tunnus 1091248-4)
  • Netum Oy (Y-tunnus 1100539-2)
  • Solita Oy (Y-tunnus 1060155-5)
  • Wunder Finland Oy (Y-tunnus 2307947-9)

 

Hankintalain 79 §:n mukaan hankintayksikkö voi avoimessa menettelyssä tarkistaa tarjousten vaatimustenmukaisuuden ja vertailla tarjoukset ennen poissulkemisperusteisiin (hankintalain 80 § ja 81 §) tai soveltuvuusvaatimuksiin kohdistuvaa tarkistamista. Hankintalain 79 §:n 2 mom. mukaan sopimusta ei voi tehdä sellaisen tarjoajan kanssa, joka olisi tullut sulkea menettelystä 80 §:n nojalla tai joka ei täytä soveltuvuusvaatimuksia. Kaikki tarjoajat täyttivät tarjouspyynnön soveltuvuusvaatimukset.

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkastaminen:

Hankintalain 74 §:n mukaisesti tarjoajan tulee tarjouksessaan osoittaa tarjoamansa tavaran, palvelun tai rakennusurakan olevan tarjouspyynnössä ja muissa hankinta-asiakirjoissa esitettyjen vaatimusten mukainen. Hankintayksikön on suljettava tarjouspyyntöä tai tarjousmenettelyn ehtoja vastaamattomat tarjoukset tarjouskilpailusta.

Jos tarjouksessa tai osallistumishakemuksessa olevat tiedot tai asiakirjat ovat puutteellisia tai virheellisiä taikka jotkut asiakirjat tai tiedot puuttuvat, hankintayksikkö voi pyytää tarjoajaa tai ehdokasta toimittamaan, lisäämään, selventämään tai täydentämään tietoja tai asiakirjoja hankintayksikön asettamassa määräajassa.

Ambientia Oy:lle ja Wunder Finland Oy:lle lähetettiin täsmennyspyyntö tarjouksen hinnan ristiriitaan liittyen. Ambientia Oy ja Wunder Finland Oy antoivat vastaukset annetussa määräajassa. Täsmennyspyyntöihin saatujen vastausten perusteella Ambientia Oy:n ja Wunder Finland Oy:n tarjoukset täyttävät tarjouspyynnön vaatimukset.

Tarjousten vertailu:

Valintaperusteena oli kokonaistaloudellisesti edullisin tarjous.

Kokonaistaloudellisen edullisuuden perusteena käytettiin ainoastaan halvinta hintaa, koska laatu on otettu huomioon vähimmäisvaatimuksissa.

- Hinta, maksimipisteet 100 vertailupistettä

Hinnan pisteytys tehtiin vertailemalla tarjouspyynnön liitteeseen 2 – Hintalomake muodostunutta kokonaisvertailuhintaa. Edullisimman vertailuhinnan antanut tarjous sai vertailuun maksimivertailupisteet. Muiden tarjousten hinnat suhteutettiin tähän hintaan kaavalla: (edullisin tarjottu vertailuhinta / pisteytettävän tarjouksen vertailuhinta) * hinnan maksimivertailupisteet.

Tarjoukset asetettiin paremmuusjärjestykseen kokonaisvertailupisteiden perusteella.

Tarjoajien kokonaisvertailupisteet olivat seuraavat:

  • Wunder Finland Oy: 100 pistettä
  • Ambientia Oy: 94,1176 pistettä
  • Digia Finland Oy: 85,1064 pistettä
  • Solita Oy: 81,6327 pistettä
  • Netum Oy: 80,8081 pistettä

 

Tarkempi tarjousten vertailu hintoineen ja pisteineen on kuvattu päätöksen liitteissä olevilla vertailutaulukoilla. Vertailun perusteella kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen teki Wunder Finland Oy (Y-tunnus 2307947-9) kokonaisvertailupisteillä 100. Wunder Finland Oy esitetään valittavaksi sopimuskumppaniksi.

Hankintayksikkö on tarkastanut valittavaksi esitetyn tarjoajan soveltuvuuden ennen hankintapäätöstä. Wunder Finland Oy täytti tarjouspyynnössä tarjoajien soveltuvuudelle asetetut vaatimukset. Wunder Finland Oy:n tilaajavastuulain (1233/2006) 5 §:ssä mainitut selvitykset ja todistukset on tarkistettu ennen hankintapäätöstä VastuuGroup.fi -palvelusta.

Hankinnan arvioitu arvo sitoumuksetta on neljältä ensimmäiseltä vuodelta 55 200 euroa.

Hankinta-asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Hankintapäätös perusteluineen tulee julkiseksi päätöksenteon jälkeen ja asiakirjat ovat liikesalaisuuksia lukuun ottamatta julkisia sopimuksen tekemisen jälkeen sekä asianosaisjulkisia hankintapäätöksen jälkeen. Asiakirjoja säilytetään Tuomi Logistiikka Oy:n sähköisessä arkistossa, josta niitä voi tarvittaessa tiedustella (hankintapalvelut@tuomilogistiikka.fi).

Hankinnan valmistelijoina toimi moniammatillinen työryhmä.

Tampereen kaupungin konsernihallinnon toimintasäännön liitteen 1 (delegointimatriisi) mukaan tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupungin ICT-hankinnoista, ICT-sopimusten ehdoista, hyväksymisestä ja allekirjoittamisesta sekä Tampereen kaupunkiseudun tietohallintosopimuksessa määritellyistä asioista.

Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista, sillä edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman.

Päätös

Sopimus Tampereen kaupungin keskitetysti ylläpidettävien verkkosivustojen webanalytiikan suunnittelusta ja toteuttamisesta Matomo Analyticsillä tehdään toistaiseksi voimassa olevana Wunder Finland Oy:n (Y-tunnus 2307947-9) kanssa.

Hankinnan arvonlisäveroton kokonaisarvo on sitoumuksetta neljän ensimmäisen vuoden aikana 55 200 euroa.

Hankintapäätös on Tampereen kaupunkia sitova vasta, kun hankintasopimus on allekirjoitettu.

Allekirjoitus

Tietohallintojohtaja Jarkko Oksala