§ 75 Lausunto opetus- ja kulttuuriministeriölle luonnoksesta hallituksen esitykseksi eduskunnalle laiksi oppilas- ja opiskelijahuoltolain muuttamisesta 

Lataa  Kuuntele 

TRE:4184/12.02.03/2021

Päätöspäivämäärä

17.6.2021

Päätöksen tekijä

Konsernijohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Johtaja, ammatillinen koulutus Outi Kallioinen, puh. 044 423 5473,  etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Mia Helin, puh. 040 570 4065, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja Teppo Rantanen ja sivistyspalvelujen palvelualueen johtaja Lauri Savisaari:

Opetus- ja kulttuuriministeriö on pyytänyt lausuntopalvelussa lausuntoa hallituksen esitykseen eduskunnalle laiksi oppilas- ja opiskelijahuoltolain muuttamisesta. Lausunto tulee jättää lausuntopalveluun 24.6.2021 mennessä.

Hallituksen esityksessä esitetään muutoksia kuraattorien kelpoisuusehtoihin sekä lisäyksenä nykyiseen lakiin määräys psykologi- ja kuraattoripalveluiden henkilöstömitoituksesta.

Tampereen seudun ammattiopistossa, lukiokoulutuksesa ja perusopetuksessa on yhteisesti valmisteltu liitteenä oleva lausunto hallituksen esitykseen.

Hallintosäännön § 36 kohdan 31) mukaan konsernijohtaja päättää muiden kuin kaupunginhallituksen tai pormestarin toimivaltaan kuuluvien lausuntojen antamisesta ellei muualla toisin määrätä.

Päätös

Opetus- ja kulttuuriministeriölle annetaan liitteenä oleva Tampereen kaupungin lausunto hallituksen esitykseen eduskunnalle laiksi oppilas- ja opiskelijahuoltolain muuttamisesta.

Allekirjoitus

Konsernijohtaja Juha Yli-Rajala