§ 147 Finn-Net-verkoston yhteistyösopimuksen hyväksyminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:4042/04.04.01/2021

Päätöspäivämäärä

24.5.2021

Päätöksen tekijä

Johtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Kansainvälisten asioiden koordinaattori Ritva Klaavu, p. 050 572 8707, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johtaja, ammatillinen koulutus Outi Kallioinen, p. 044 423 5473, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Suomalaisista ammatillisista oppilaitoksista koostuvan Finn-Net-verkoston toiminta on käynnistynyt EU:n Leonardo da Vinci -ohjelmakaudella (1995–1999). Finn-Net-verkoston ensimmäinen yhteistyösopimus on allekirjoitettu vuonna 2016. 

Finn-Net-verkoston yhteistyösopimus päivitetään ja sopimus korvaa aiemmin tehdyn vastaavan sopimuksen. Sopimuksen osapuolia ovat Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia, Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä, Vantaan kaupunki / Vantaan ammattiopisto Varia ja Tampereen kaupunki / Tampereen seudun ammattiopisto Tredu. Laadittavalla sopimuksella sitoudutaan Finn-Net-verkoston (Gradia, Tredu, Salpaus ja Varia) jäsenten väliseen yhteistyöhön ja yhteiseen toimintaan. Sopimus on voimassa toistaiseksi. 

Finn-Netin toiminta liittyy laajemmin kansainvälisen toiminnan kehittämis- ja laatutyöhön sekä erityisesti henkilöstön osaamisen kehittämiseen. Finn-Net-verkoston toiminta on läheisesti sidoksissa eurooppalaiseen Network of Networks -verkostoon, jossa mukana ovat nyt Suomen (Finn-Net) lisäksi  Alankomaiden (TDA), Baskimaan (HETEL), Skotlannin ja Pohjois-Irlannin verkostoissa ammatillisen koulutuksen toimijat.

Finn-Netin organisaatioiden edustajat osallistuvat ja sitoutuvat Network of Networks -verkoston toimintaan eli mm. vuosikokouksiin ja muihin yhteisiin tapahtumiin, ammatillisen koulutuksen kansainväliseen kehittämistyöhön, yhteisten projektien suunnitteluun ja liikkuvuustoimintojen toteuttamiseen laadukkaasti.

Verkoston jäsenyys ei edellytä vuosittaisia maksuja. Kuitenkin käytännön toiminnassa tulee mahdollistaa työ- ja toimintaresurssit sekä nimetä operatiivisen ryhmän edustaja Tredusta. Operatiivisen ryhmän edustajana Tredun osalta toimii kv-koordinaattori Ritva Klaavu. Toiminnassa ovat lisäksi mukana lisäksi kv-koordinaattorit, kv-vastuuhenkilöt sekä muut Tredun henkilöstön edustajat. Finn-Net-verkoston toimintaa ohjaa ohjausryhmä, jossa Tredun edustajana on Outi Kallioinen. 

Finn-Netin operatiivisen ryhmän edustajista yksi valitaan kiertävällä menetelmällä kaksivuotiskaudeksi Finn-Netin viralliseksi edustajaksi Network of Networks-verkostoon. Vuosina 2021-2022 Varian edustaja toimii Finn-Netin edustajana Network of Networks -verkostossa. Tredun vetovastuu Finn-Netin osalta on kiertävällä toimintamallilla todennäköisesti alkamassa 1.1.2023 kaudeksi 2023-2024.

Johtajan, ammatillinen koulutus päätösvalta asiassa perustuu palvelualueen johtajan päätökseen 27.4.2021 § 87 Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen toimintasääntö. (Toimintasäännön liite: Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtajan toimivallan siirtäminen 1.5.2021 alkaen.)

Päätös

Hyväksytään liitteenä oleva yhteistyösopimus Finn-Net-verkostolle.

Sopimus sitoo Tampereen kaupunkia vasta, kun sitä koskeva päätös on saanut lainvoiman. 

Allekirjoitus

Johtaja Outi Kallioinen