§ 358 Toimitilan vuokraaminen osoitteesta Hissikatu 3 - Kalmarin Soutajat ry

Lataa  Kuuntele 

TRE:2746/02.07.03/2021

Päätöspäivämäärä

1.6.2021

Päätöksen tekijä

Kiinteistöjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Tila-asiantuntija Jori Komulainen, puh. 040 359 2295, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm, puh. 0400 205 044, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupunki ja Kalmarin Soutajat ry (y-tunnus 3045213-9) ovat neuvotelleet vuoden 2020 ja kuluvan vuoden aikana toimitilan jatkokäytöstä osoitteessa Hissikatu 3 sijaitsevasta kaupungin hallinnoimasta vanhasta Kalmarin teollisuuskiinteistöstä. Kalmarin Soutajat ry on pyytänyt saada käyttää kohdetta yhdistyksensä veneiden säilyttämistä ja ylläpitoa varten. Yhdistys tekee myös työtä yleisesti ottaen kirkkovenekulttuurin säilymiseksi. Tilat ovat kiinteistön itäpäädystä ja niiden yhteiskoko on n. 300 neliötä. 

Kiinteistön pitkän tähtäimen suunnitelmat ylläpidon ja käytön suhteen ovat olleet pitkään arvioinnin alaisena, mutta tilat voidaan nykyisessä tilanteessa vuokrata toistaiseksi tietyin rajauksin. Vuokrauskelpoisuutta on selvitetty pelastusviranomaisen lausunnon kautta sekä asbesti- ja haitta-aineselvityksen perusteella, joiden myötä välttämättömimmät kunnostukset ovat toteutettu vuosien 2020 ja 2021 aikana. Vuokratiloja ei voi käyttää yleisötapahtumiin tai muutoin kokoontumistiloksi eikä tiloja ole tarkoitettu pysyvään liiketoimintaan tai asiakastiloiksi. Vuokralaisen toimintaan kuuluvan, esimerkiksi isomman ryhmä- tai tutustumistilaisuuden järjestämisestä on sovittava erikseen.

Rakennuksen ja vuokrakohteen yleiskunto on käyttötarpeeseen nähden välttävä, osin tyydyttävä. Kiinteistönpidossa vuokranantaja vastaa lakisääteisistä ja yleisen kunnossapidon kannalta välttämättömistä tehtävistä, joilla myös rakennusta säilytetään. Vuokralainen osallistuu rajatuin osin kiinteistönhoitoon ja yleisellä tasolla kiinteistön valvontaan yhteistyössä Tampereen Tilapalvelut Oy:n kanssa. Edellä mainittujen ja kaupungin Tilaomaisuuden linjausten välikaisen vuokrauksen periaatteiden mahdollistaessa vuokra-aika voidaan sopia toistaiseksi voimaan ja 1.6.2021 alkaen sovitaan molemminpuoliseksi irtisanomisajaksi yksi (1) kuukausi. Mahdollisesta irtisanomisesta pyritään kuitenkin ilmoittamaan tätäkin ennakoivammin hyvissä ajoin. Palveluverkon ulkopuolisen kohteen erityisen luonteen, ylläpidon vastuiden ja väliaikaisen käytön perusteella vuokraksi esitetään 1 200,00 euroa vuodessa (alv 0%). Vuokralaiselle on mahdollistettu kohteen käyttöä jo aiemmin kuluneelta vuodelta, joka huomioidaan ensimmäisessä vuokrassa.

Vuokralainen on tietoinen kohteen tulevaisuuteen liittyvistä epävarmuuksista ja hyväksyy kohteen vuokralle siinä kunnossa kuin se nykyään on. Käytöstä tehdään kirjallinen vuokrasopimus, johon sovelletaan voimassa olevaa lakia liikehuoneiston vuokrauksesta.

Asunto- ja kiinteistölautakunnan päätöksen 23.10.2019 § 144 mukaisesti asian päättää kiinteistöjohtaja, kun kyse on rakennusten, tilojen ja niihin liittyvien alueiden vuokraamisesta.

Päätös

Kalmarin Soutajat ry:lle (y-tunnus 3045213-9) vuokrataan osoitteesta Hissikatu 3, n. 300 m2:n suuruiset varastohalli- ja tukitilat 1.6.2021 alkaen yhden (1) kuukauden molemmin puolisin irtisanomisajoin yhdistyksen veneiden säilyttämiseksi ja ylläpitämiseksi. Kohdetta ei saa käyttää muuhun tarkoitukseen ilman eri sopimista. Yksittäisten isompien tilaisuuksien järjestämisestä on sovittava erikseen mahdollisuuden selvittämiseksi.

Vuokraus on voimassa toistaiseksi ja vuokran määrä on 1 200,00 euroa vuodessa, johon ei lisätä arvonlisäveroa. Vuokralainen vastaa kustannuksellaan tarvitsemastaan jätehuollosta sekä tilojen siistinä ja järjestyksessä pitämisestä. Vuokralainen maksaa vuodesta 2021 täyden vuokran. Mikäli vuokra-aika päättyisi sopimuksen keston aikana kesken vuotta, kyseiseltä vuodelta laskutetaan vuokra suhteessa käytettäviin kuukausiin. Vuokra sidotaan elinkustannusindeksiin. Vuokrauksen tarkemmat ehdot ja vastuut määritellään vuokrasopimuksessa.

Allekirjoitus

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm