§ 357 Toimitilan vuokraaminen osoitteesta Hissikatu 3 - Pyörä-Pojat ry

Lataa  Kuuntele 

TRE:2747/02.07.03/2021

Päätöspäivämäärä

1.6.2021

Päätöksen tekijä

Kiinteistöjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Tila-asiantuntija Jori Komulainen, puh. 040 359 2295, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm, puh. 0400 205 044, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupunki ja Pyörä-Pojat ry (y-tunnus 1055352-2) ovat neuvotelleet vuoden 2020 ja kuluvan vuoden aikana toimitilan jatkokäytöstä osoitteessa Hissikatu 3 sijaitsevasta kaupungin hallinnoimasta vanhasta Kalmarin teollisuuskiinteistöstä. Pyörä-Pojat ry:n toiminta on käynnistynyt 2019 ja he jatkaisivat toimintaa Hissikadulla omalla y-tunnuksellaan. Aiemmin heillä on ollut yhteistä toimintaa toisen kaupungin vuokralaisen kanssa toisessa kohteessa. Pyörä-Pojat ry on pyytänyt saada käyttää kohdetta pyöräily-yhdistyksensä toiminnan kehittämistä ja harjoittamista varten. Tilojen yhteiskoko on n. 550 neliötä, josta suurin osa on avotilaa ja osin maapohjalla.

Kiinteistön pitkän tähtäimen suunnitelmat ylläpidon ja käytön suhteen ovat olleet pitkään arvioinnin alaisena, mutta tilat voidaan nykyisessä tilanteessa vuokrata toistaiseksi tietyin rajauksin. Vuokrauskelpoisuutta on selvitetty pelastusviranomaisen lausunnon kautta sekä asbesti- ja haitta-aineselvityksen perusteella, joiden myötä välttämättömimmät kunnostukset ovat toteutettu vuosien 2020 ja 2021 aikana. Kohdetta ei voi käyttää yleisötapahtumiin, mutta tilaa saa käyttää yhdistystoimintaan ja moottoroimattoman trialpyörän käsittelytaidon harjoittamiseen huomioiden kulloinkin turvallinen henkilölukumäärä. Kohdetta ei saa käyttää muuhun käyttötarkoitukseen, kuten liiketoiminnan harjoittamiseen ilman eri sopimista, ja isommista ryhmä- tai markkinointitilaisuuksista on sovittava erikseen.

Rakennuksen ja vuokrakohteen yleiskunto käyttötarkoitukseen nähden on välttävä, paikoin heikko. Kiinteistönpidossa vuokranantaja vastaa lakisääteisistä ja yleisen kunnossapidon kannalta välttämättömistä tehtävistä, joilla myös rakennusta säilytetään. Vuokralainen osallistuu rajatuin osin kiinteistönhoitoon ja yleisellä tasolla kiinteistön valvontaan yhteistyössä Tampereen Tilapalvelut Oy:n kanssa. Edellä mainittujen ja kaupungin Tilaomaisuuden linjausten välikaisen vuokrauksen periaatteiden mahdollistaessa vuokra-aika voidaan sopia toistaiseksi voimaan ja 1.6.2021 alkaen sovitaan molemminpuoliseksi irtisanomisajaksi yksi (1) kuukausi. Mahdollisesta irtisanomisesta pyritään kuitenkin ilmoittamaan tätäkin ennakoivammin hyvissä ajoin. Palveluverkon ulkopuolisen kohteen erityisen luonteen, ylläpidon vastuiden ja väliaikaisen käytön perusteella vuokraksi esitetään 1 500,00 euroa vuodessa (alv 0%). Vuokralaiselle on mahdollistettu kohteen käyttöä jo aiemmin kuluneelta vuodelta, joka huomioidaan ensimmäisessä vuokrassa. Vuokralaisen kanssa on todettu ja sovittu, ettei koronapandemiasta johtuvia vuokrahyvityksiä tilojen mahdolliseen käytön estymiseen liittyen ole huomioitavana 28.5.2021 voimassaolevista tai tätä aiemmista rajoitteista johtuen.

Vuokralainen on tietoinen kohteen tulevaisuuteen liittyvistä epävarmuuksista ja hyväksyy kohteen vuokralle siinä kunnossa kuin se nykyään on. Käytöstä tehdään kirjallinen vuokrasopimus, johon sovelletaan voimassa olevaa lakia liikehuoneiston vuokrauksesta.

Asunto- ja kiinteistölautakunnan päätöksen 23.10.2019 § 144 mukaisesti asian päättää kiinteistöjohtaja, kun kyse on rakennusten, tilojen ja niihin liittyvien alueiden vuokraamisesta.

Päätös

Pyörä-Pojat ry:lle (y-tunnus 1055352-2) vuokrataan osoitteesta Hissikatu 3, n. 550 m2:n suuruiset varastohallitilat 1.6.2021 alkaen yhden (1) kuukauden molemmin puolisin irtisanomisajoin yhdistyksen pyöräilytoiminnan kehittämistä ja harjoittamista varten. Kohdetta ei saa käyttää muuhun tarkoitukseen ilman eri sopimista. Yksittäisten isompien tilaisuuksien järjestämisestä on sovittava erikseen mahdollisuuden selvittämiseksi.

Vuokraus on voimassa toistaiseksi ja vuokran määrä on 1 500,00 euroa vuodessa, johon ei lisätä arvonlisäveroa. Vuokralainen vastaa kustannuksellaan tarvitsemastaan jätehuollosta sekä tilojen siistinä ja järjestyksessä pitämisestä. Vuokralainen maksaa vuodesta 2021 täyden vuokran. Mikäli vuokra-aika päättyisi sopimuksen keston aikana kesken vuotta, kyseiseltä vuodelta laskutetaan vuokra suhteessa käytettäviin kuukausiin. Vuokra sidotaan elinkustannusindeksiin. Vuokrauksen tarkemmat ehdot määritellään vuokrasopimuksessa.

Allekirjoitus

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm