§ 70 Liikenteenohjauksen päivittäminen sekä pysäköinnin rajoittaminen Pyynikin uimarannan ja teatterin alueella

Lataa  Kuuntele 

TRE:4794/08.01.02/2021

Päätöspäivämäärä

24.6.2021

Päätöksen tekijä

Suunnittelupäällikkö, Kaupunkiympäristön palvelualue, liikennejärjestelmän suunnittelu

Valmistelijan yhteystiedot

Erikoissuunnittelija Tuula Somppi, puh. 040 800 7579, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Suunnittelupäällikkö Ari Vandell, puh. 040 564 4518, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Pyynikin uimarannan ja kesäteatterin edusta muodostaa valtakunnallisestikin arvokkaan Pyynikin maisema-alueen. Avoin maisematila muodostuu nurmikentistä, hiekkarannoista ja niemeksi muuttuneesta Jalkasaaresta. Alueen reunalla on myös Hotelli Rosendahl ja Pyynikin tenniskentät.

Nykyisin alueella on myös pysäköintialueita, joiden käyttöä halutaan osittain rajoittaa niin, että paikkoja riittäisi erityisesti virkistystarkoituksessa alueelle tuleville. Pysäköintialueille ei haluta ajoneuvojen ja peräkärryjen pitkäaikaisvarastointia. Lisäksi alueella on suurena ongelmana koettu erityisesti iltaisin ja öisin tapahtuva autoilla ajelu varsin äänekkäällä "kuminpoltto" -tyylillä, sekä kovaääninen musiikinkuuntelu. Erityisesti teatterin pysäköintialue on kohdennettu näiden ajelujen kohteeksi ja rallialueeksi. Tämä hotellin välittömässä läheisyydessä tapahtuva äänekäs toiminta on jo vuosia aiheuttanut ajoittaista häiriötä hotellin asiakkaiden yörauhassa.

Jotta tämä puistoalue saadaan rauhoitettua ylimääräiseltä liikenteeltä, lisätään Jalkasaarentien alkuun "Moottorikäyttöisellä ajoneuvolla ajo kielletty" -merkki (C2) Voimassaoloaika -lisäkilvellä, joka päivä klo 23-6. Tällöin alueelle tulee voimaan öisin ajokielto, jota poliisi pystyy resurssien sallimissa rajoissa valvomaan. Lisäksi teatterin pysäköintialueelle sekä nykyisin läpiajettavalle pysäköintialueelle Jalkasaarentien ja teatterille johtavan tien välissä asennetaan ajoneuvoliikenteen estopuomit. Teatterin pysäköintialueella puomi on alhaalla aina yöaikaan sekä talvikautena läpi vuorokauden. Läpiajettavan pysäköintialueen itäpuolelle asennettava puomi on kiinni aina lukuunottamatta teatterilla tapahtuvia esitysaikoja, jolloin ajo voi tapahtua molemmista suunnista. Muulloin riittää ajoyhteys Jalkasaarentieltä P-alueen länsipuolelta.

Pysäköintialueille asetetaan rajoitukset siten, että rannan ja tenniskenttien läheisyydessä olevat paikat rajoitetaan max 4 tuntia kiekolla joka päivä läpi vuorokauden. Lähempänä Pyynikintietä olevalle pysäköintialueelle asetetaan arkipäivisin max 10 tunnin kiekkorajoitus klo 8-21 välillä; öisin ja viikonloppuisin pysäköinti on vapaata. Teatterin pysäköintialueen rajoitukset jäävät nykyiselleen eli sallittu vain teatterin asiakkaille. Nykyisinkään näillä pysäköintialueilla ei ole talvikunnossapitoa eikä sitä ole aikomus myöskään jatkossa sinne järjestää.

Lisäksi puistoväylille lisätään selvennykseksi muutama jalkakäytävän ja yhdistetyn pyörätien ja jalkakäytävän merkki.

Liikennemerkit lisätään maastoon suunnitelman 1/21513 mukaisesti.

Päätös

Pyynikin uimarannan ja teatterin edustalle lisätään liikennemerkit suunnitelman 1/21513 mukaisesti.

Päätöstä on noudatettava muutoksenhausta huolimatta, jollei valitusviranomainen toisin määrää (TLL 193 § 2 mom.).

 

Allekirjoitus

Suunnittelupäällikkö Ari Vandell