§ 32 Yhteistyösopimus koskien Kokonaisvaltaista ruokakasvatusta varhaiskasvatukseen ja perusopetukseen - hankkeen toteuttamista Tampereen kaupungin varhaiskasvatuksessa

Lataa  Kuuntele 

TRE:4676/12.06.00/2021

Päätöspäivämäärä

15.6.2021

Päätöksen tekijä

Varhaiskasvatusjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Suunnittelija Mikko Leikkanen, 040 5755 580, mikko.j.leikkanen@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Varhaiskasvatusjohtaja Elli Rasimus, puh. 050 523 7386, elli.rasimus@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupungin varhaiskasvatus on mukana Kokonaisvaltaista ruokakasvatusta varhaiskasvatukseen ja perusopetukseen -hankeen toteuttamisessa

Yhteistyösopimuksella sovitaan maa- ja metsätalousministeriön / Ruokaviraston rahoittaman (rahoituspäätös Dnro 5749/03.02.01.10.01.2020) ”Kokonaisvaltaista ruokakasvatusta varhaiskasvatukseen ja perusopetukseen” -hankkeen yhteistyöstä Hankkeen osapuolten ja Yhteistyökumppanin kesken.

Yhteistyösopimus on samalla konkreettinen työohje KOKOAVA-hankkeen ja Tampereen välisestä yhteistyötä.

KOKOAVA-hankkeen osapuolia ovat Itä-Suomen yliopisto, Ruokakasvatusyhdistys Ruukku ry ja Suomen Sydänliitto ry.

KOKOAVA-hankkeen hankeosapuolten keskinäisestä työnjaosta KOKOAVA-hankkeessa sovitaan osapuolten kesken tehdyssä erillisessä yhteistyösopimuksessa, jonka mukaan Sopimuksen osapuolena hankeosapuolista on Suomen Sydänliitto ja Tampere ovat sitoutuneet toteuttamaan KOKOAVA-hanketta varhaiskasvatuksessa Tampereella lukuvuonna 2021–2022.

Yhteistyöstä ei makseta korvausta Yhteistyökumppanille vaan Yhteistyökumppani vastaa sopimuksen mukaisesta yhteistyöstä mahdollisesti syntyvistä omista kustannuksistaan. Hankkeen osapuolet vastaavat kustannuksista KOKOAVA-hanketta koskevan rahoituspäätöksen mukaisesti

Kokonaisvaltaista ruokakasvatusta varhaiskasvatukseen ja perusopetukseen tai lyhyemmin KOKOAVA-hankkeelle on myönnetty maa- ja metsätalousministeriön Ruokaketjun kehittämishankkeiden valtionavustus ajalle 1.12.2020−31.7.2023.

KOKOAVA-hanke jalkauttaa jo olemassa olevia ruokakasvatuksen toimintamalleja varhaiskasvatukseen ja perusopetukseen. Jalkautettavia malleja ovat Nykytila.fi-verkkopalvelu, Suomen Sydänliiton Neuvokas perhe ruokakasvatus, Maistuva koulu sekä lisäksi KEHUVA-lähestymistapa ja Luontoaskel hyvinvointiin. Tavoitteena on myös vahvistaa varhaiskasvattajien ja opetushenkilöstön ruokakasvatuksen sisältöosaamista ja pedagogista ammattitaitoa maksuttomien koulutuswebinaarien ja täydennyskoulutuksen avulla.

Hankkeen osapuolet osallistuvat tämän yhteistyösopimuksen mukaiseen toimintaan keskinäisen vastuunjakonsa mukaisesti ja myös muut hankeosapuolet Sydänliiton lisäksi voivat osallistua yhteistyösopimuksen mukaisten Sydänliiton tehtävien toteuttamiseen Sydänliiton koordinoimana.

                                                                                                                   

Tampereelta mentorointiin osallistuvat varhaiskasvatuksen yksiköt ovat seuraavat:
Vuoreksen varhaiskasvatus
Juva-Lukonmäen varhaiskasvatus
Nahkatehtaan päiväkoti
Atalan päiväkoti
Hyhkyn päiväkoti
Leinolan päiväkoti
Mustametsän päiväkoti

Yhteistyösopimuksen osapuolet sitoutuvat tiedottamaan toisiaan sopimuksessa sovittuun yhteistyöhön liittyvistä asioista, sekä viivytyksettä ilmoittamaan mahdollisista yhteyshenkilöiden muutoksista.

 

Päätös

Hyväksytään yhteistyösopimus, jossa Tampereen kaupungin varhaiskasvatuksessa toteutetaan Kokonaisvaltaista ruokakasvatusta varhaiskasvatukseen ja perusopetukseen -hanketta.

Lausunnot

 

 

Allekirjoitus

Varhaiskasvatusjohtaja Elli Rasimus