§ 27 Muotoonleikkaavan tulostimen ja laminaattorin pienhankinta Tampereen seudun ammattiopistoon, hankinnan keskeyttäminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:3904/02.07.01/2021

Päätöspäivämäärä

14.6.2021

Päätöksen tekijä

Koulutusjohtaja, Hervannan kampus

Valmistelijan yhteystiedot

Koulutusjohtaja Ari Holsti, puh. 050 4418812, hankintasuunnittelija Piritta Simonen, puh. 040 8687664, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Koulutusjohtaja Ari Mäkitalo, puh. 050 4418813, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen seudun ammattiopisto (Tredu) pyysi tarjouksia Hervannan kampukselle media-alalle hankittavasta muotoonleikkaavasta suurkuvatulostimesta ja laminaattorista, tarjouspyynnössä eritellyn mukaisesti.                      

Hankinnan ennakoitu arvo alitti julkisista hankinnoista säädetyn lain 25 §:n mukaisen kansallisen kynnysarvon, jolloin hankintalakia ei sovelleta kyseessä olevaan hankintaan. Hankinta kilpailutettiin Tampereen kaupungin hankintaohjeen mukaisesti pienhankintana. Hankintamenettelynä oli rajoitettu menettely pienhankinnoissa.

Tarjouspyyntö lähetettiin 19.5.2021 sähköpostitse neljälle (4) potentiaaliselle tarjoajayritykselle: Aveka Oy, Lamtekno Oy, Seri-Deco Oy ja Signcom Oy. Tarjouksen jättivät määräaikaan 28.5.2021 mennessä Aveka Oy (Y-tunnus 1042238-9) ja Signcom Oy (Y-tunnus 2405346-5).

Hankintaprosessin aikana on käynyt ilmi, että hankinnan tarve ja kohde on muuttunut siten, että muotoonleikkaavan suurkuvatulostimen ja laminaattorin sijasta tällä hetkellä hankintatarve on leikkaavalle tasotulostimelle vanhan tasoleikkurin akuutin päivitystarpeen takia. Muotoonleikkaavan suurkuvatulostimen ja laminaattorin hankintatarvetta tarkastellaan mahdollisesti myöhemmin uudelleen.

Edellä mainitun perusteella hankinta esitetään keskeytettäväksi. Keskeyttämiselle on todellinen ja perusteltu syy, eikä ratkaisu vaaranna tarjoajien tasapuolista ja syrjimätöntä kohtelua.

Päätösesitys perusteluineen tulee julkiseksi vasta päätöksenteon jälkeen ja asiakirjat ovat liikesalaisuuksia lukuun ottamatta julkisia sopimuksen tekemisen jälkeen sekä asianosaisjulkisia hankintapäätöksen jälkeen (laki viranomaisen toiminnan julkisuudesta 621/1999). Asiakirjoja säilytetään Tampereen seudun ammattiopiston sähköisessä arkistossa.

Koulutusjohtajan päätösvalta asiassa perustuu palvelualueen johtajan päätökseen 27.4.2021 § 87. Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen toimintasääntö. (Toimintasäännön liite: Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtajan toimivallan siirtäminen 1.5.2021 alkaen.)

 

Päätös

Muotoonleikkaavan tulostimen ja laminaattorin pienhankinta Tampereen seudun ammattiopistoon keskeytetään perusteluissa mainitun mukaisesti.

 

Allekirjoitus

Ari Mäkitalo, koulutusjohtaja