§ 81 Ratikan taide: sähkökaappien teippausten ja roiskesuojien laminointien hankinta

Lataa  Kuuntele 

TRE:6075/02.07.01/2019

Päätöspäivämäärä

24.6.2021

Päätöksen tekijä

Johtaja, kaupunkiympäristön palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Projektipäällikkö Antti Haukka, puh. 040 180 7096, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Katri Naulo, puh. 040 801 6003,etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen Ratikan reitin varrelle, valikoitujen pysäkkien ympäristöön ja osaksi pysäkkikatoksia muodostuu yhtenäinen taidekokonaisuus. Tavoitteena on, että kokonaisuus on valmis, kun Tampereen Ratikan liikennöinti alkaa elokuussa 2021.

Tampereen katukuvaan on tullut ratikan mukana lähes 200 sähkökaappia, jotka ovat näkyvä osa kaupunkikuvaa. Osaan kaapeista on tilattu uniikit teokset kymmeneltä taiteilijalta. Niiden lisäksi suurempaan määrään kaappeja on tilattu kuosimaisena toistuva teos, jolla teipataan noin puolet reitin varrella olevista kaapeista. Sähkökaappien teokset toteutetaan kaappeihin digitaalisista tiedostoista yliteippaamalla. Teippausten toteutuksesta on pyydetty tarjouksia. Some Nelimainos Oy on antanut työstä tarjouksen, jonka kokonaishinta on 24 300 euroa (alv 0 %). Tarjouksen mukainen hinta sisältää kaappien pesun pölystä ja liasta, koeteippauksen ja testitulosteet, varsinaiset teippaukset, sekä matkakulut. 

Uintikeskuksen ja Hippoksen pysäkit ovat Ratikan taideohjelman mukaisia taidepysäkkejä. Uintikeskuksen pysäkille on tilattu sanataideteos Anni Kytömäeltä ja Hippoksen pysäkille sarjakuvataideteos Juliana Hyrriltä. Teokset toteutetaan pysäkkien kaiteiden roiskesuojalevyihin digitaalisista tiedostoista laminoimalla. Levyjen laminoinnista on pyydetty tarjouksia. Tälli Oy:n antamassa tarjouksessa 105 levyn kokonaishinta on 32 357,35 euroa (alv 0 %). Levyt ovat UV-suojattuja ja mattapintaisia.

Tampereen kaupungin hallintosäännön 37 §:n perusteella palvelualueen johtaja päättää irtaimen omaisuuden sekä palvelujen hankinnasta, luovuttamisesta ja vuokrauksesta sekä sopimusten hyväksymisestä lautakunnan palvelu- ja vuosisuunnitelman rajoissa.

 

Päätös

Hankitaan Ratikan taideohjelman mukaisten sähkökaappien taideteosten teippausten toteutus Some Nelimainos Oy:ltä kokonaishintaan 24 300 euroa (alv 0 %). 

Hankitaan Ratikan taideohjelman mukaisten Uintikeskuksen ja Hippoksen taidepysäkkien teosten laminointi pysäkkikaiteisiin Tälli Oy:ltä kokonaishintaan 32 357,35 euroa (alv 0 %). 

Kustannukset maksetaan Liikenneväylien investointien kustannuspaikalta 111850.

Allekirjoitus

Johtaja Mikko Nurminen