§ 79 Ratikan taide: Rautatieaseman pysäkin veistoskokonaisuuden suorahankinta

Lataa  Kuuntele 

TRE:6075/02.07.01/2019

Päätöspäivämäärä

24.6.2021

Päätöksen tekijä

Johtaja, kaupunkiympäristön palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Projektipäällikkö Antti Haukka, p. 040 180 7096, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Katri Naulo, p. 040 801 6003, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen Ratikan Pyynikintorin taidepysäkille on haettu avoimella haulla taiteilijoita. Yhtenä loppusuoralle selviytyneistä hakijoista oli Pekka Kauhanen, mutta hän ei kuitenkaan tullut valituksi sen teoksen toteuttajaksi. Kauhasen teosideaa pidettiin kuitenkin erittäin hyvin soveltuvana Pyynikintorin sijaan Rautatieaseman raitiopysäkin yhteyteen.

Pekka Kauhanen on sittemmin edesmennyt, mutta teoksen toteuttamisesta on neuvoteltu Kauhasen perikunnan edustajien kanssa. Teokselle on määritelty kattohinta 35 000 euroa, joka sisältää kaikki kulut, kuten taiteilijapalkkion, materiaalit, kuljetukset, asennukset ja matkakulut. Kattohintaa ei saa ylittää ilman tilaajan lupaa ja kaikki kulut laskutetaan toteuman mukaisesti.

Osana teoskokonaisuutta Rautatieaseman pysäkille sijoitetaan myös Pekka Kauhasen teos "Odottajan puku" Tampereen taidemuseon kokoelmasta. 

Kyseessä on lain julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (1397 /2016) 40 § 2 momentin 3) kohdan mukainen suorahankinta, sillä hankinnan tarkoituksena on ainutkertaisen taideteoksen tai taiteellisen esityksen luominen tai hankkiminen.

Tampereen kaupungin hallintosäännön 37 §:n perusteella palvelualueen johtaja päättää irtaimen omaisuuden sekä palvelujen hankinnasta, luovuttamisesta ja vuokrauksesta sekä sopimusten hyväksymisestä lautakunnan palvelu- ja vuosisuunnitelman rajoissa.

Päätös

Hankitaan Pekka Kauhasen perikunnalta Ratikan taideohjelman mukainen Rautatieaseman pysäkille sijoittuva veistoskokonaisuus suorahankintana kattohinnalla 35 000 euroa (alv 0 %). Kustannukset maksetaan Liikenneväylien investointien kustannuspaikalta 111850.

Perikunnan edustajan kanssa solmitaan kirjallinen sopimus. Perikunnan edustajana toimii Johanna Kauhanen. Hankintapäätös sitoo kaupunkia vasta, kun sopimus on allekirjoitettu.

Allekirjoitus

Johtaja Mikko Nurminen