§ 161 Vahingonkorvausvaatimus puuvahingosta Leinolassa

Lataa  Kuuntele 

TRE:4938/03.07.01/2021

Päätöspäivämäärä

19.7.2021

Päätöksen tekijä

Rakennuttamisjohtaja, Kaupunkiympäristön palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Hallinnon harjoittelija Vertti Sahala, puh. 040 737 8042, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Rakennuttamispäällikkö Petri Kantola, puh. 050 364 6095, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupungilta on anottu vahingonkorvausta Leinolankatu 51:ssä 15.06.2021 sattuneesta puuvahingosta. Vahinko aiheutui, kun kasvihuoneen ja pyykkitelineen päälle kaatui raita.  

Asianosaisen korvausvaatimus on suuruudeltaan yhteensä 361,5 euroa, joka koostuu kasvihuoneen korjauksesta ja pyykkitelineen uusimisesta sekä asianosaisen itsensä tekemistä korjaustöistä. 

Vahingonkorvauslain (412/1974) 2 luvun ja 1 §:n mukaan, joka tahallisesti tai tuottamuksesta aiheuttaa toiselle vahingon, on velvollinen korvaamaan sen.  

Urakoitsijan selvityksen mukaan puu oli laho ja se olisi kaadettu, jos sen kunto olisi ollut tiedossa. 

Vahingonkorvauslain 5 luvun 5§:n mukaan esinevahinkona on korvattava esineen korjauskustannukset ja vahingosta aiheutuneet muut kulut sekä arvonalennus taikka tuhoutuneen tai hukatun esineen arvo. 

Esinevahingossa korvauksen maksamisen lähtökohtana on aina rikkoutuneen tai tuhoutuneen esineen käypä arvo, jota voidaan pitää korvattavien kustannusten ylärajana. Voidaankin todeta, että korvausvaatimus hyväksytään osittain ja kaupunki korvaa kasvihuoneen korjauskustannukset kuittien mukaan ja uuden kuivaustelineen kuittien mukaan. Oman työn osuus ei tule korvattavaksi esinevahinkona. 

  

Päätös

Korvausvaatimus hyväksytään osittain ja puuvahinko korvataan pyykkitelineen uusimisen ja kasvihuoneen korjauskustannusten kuittien mukaan. Oman työn osuus ei tule korvattavaksi esinevahinkona. 

Henkilötietoja sisältävä teksti

Salassapidettävät tiedot poistettu.

Allekirjoitus

Rakennuttamisjohtajan 1. varahenkilö, rakennuttamispäällikkö Petri Kantola.