§ 12 Lielahden voimalaitoksen lauhdeveden imu- ja purkuputken siirtourakka, Hiedanranta Tampere

Lataa  Kuuntele 

TRE:3600/02.07.01/2021

Päätöspäivämäärä

6.7.2021

Päätöksen tekijä

Talous- ja hankintavastaava, Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Talous- ja hankintavastaava Pekka Ranta, etunimi.sukunimi@tampere.fi, puh. 050 564 6637 ja rakennuttajainsinööri Petri Leppänen 050 305 1402

Lisätietoja päätöksestä

Hankekehityspäällikkö Juha Kaivonen, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Lauhdevesiputkien siirto liittyy suunniteltuun Hiedanrannan vesistötäytön, Näsisaaren, rakentamiseen. Vesistötäytön rakentamiseen liittyvä lupakäsittely on kesken Korkeimmassa hallinto‐oikeudessa ja osa urakassa tehtävistä toimenpiteistä (mm. ruoppaukset vesialueella) on esitetty Hiedanrannan vesistötäytön lupahakemuksessa ja täten edellyttävät lainvoimaisen lupapäätöksen. Lielahden voimalaitoksen nykyiset lauhdevesiputket (imu‐ ja purkuputki) siirretään uusiin sijainteihin rakentamalla uudet putkilinjat ja liittämällä ne voimalaitoksen pumppaamon vieressä nykyisiin putkiin. Lielahden voimalaitoksen käytön edellyttämä lauhdeveden otto ja poisto tulee toimia koko työsuorituksen ajan.

Hiedanranta -kehitysohjelma kilpailutti putkisiirtourakan. Hankintailmoitus (2021-073993) julkaistiin Hilmassa 21.5.2021 ja tarjouspyyntö oli saatavilla Buildercom-palvelussa 21.5.-21.6.2021. Urakasta julkaistiin kolme lisätietokirjettä 25.5.2021, 4.6.2021 ja 14.6.2021. Määräaikaan 21.6.2021 klo 9.00 mennessä saatiin Buildercom-palveluun ladattuna kuusi tarjousta:

Työyhteenliittymä Veisu-Tekniikka Oy, LK-Urakointi Oy                               3 069 400,00 euroa (alv 0%)
KVL-Tekniikka Oy                                                                                         3 074 000,00 euroa (alv 0%)
Lopen Maa- ja Vesirakenne Oy                                                                     3 771 200,00 euroa (alv 0%)
GRK Infra Oy                                                                                                 3 808 000,00 euroa (alv 0%)
Vesihaka Oy                                                                                                   3 932 000,00 euroa (alv 0%)
Työyhteenliittymä Lielahti, Infra Kiri Oy, Pajapekka Oy, Pimara Oy               4 045 000,00 euroa (alv 0%)

Tarjouksen valinnassa kokonaistaloudellisen edullisuuden perusteena on ainoastaan halvin hinta. Perustelut ainoastaan halvimman hinnan käyttämisestä kokonaistaloudellisen edullisuuden perusteena on se, että hankinnan kohde ml. työn, materiaalien ja lopputuloksen laatu on määrätty hankinta‐asiakirjoissa.

Hinnaltaan halvimman tarjouksen teki Työyhteenliittymä Veisu-Tekniikka Oy, LK-Urakointi Oy. Tarjouksen ja tarjoajan osallistumisehdot tarkastettiin, eikä tullut esille sellaisia seikkoja, jotka estäisivät hankintaprosessin jatkamisen urakoitsijan valintaan Työyhteenliittymä Veisu-Tekniikka Oy, LK-Urakointi Oy:n kanssa. Tarjouksen selonottotilaisuus järjestettiin 1.7.2021 klo 12.30 Frenckellin virastotalossa. Selonottotilaisuudessa ei tullut esille sellaisia seikkoja, jotka estäisivät hankintaprosessin jatkamisen urakoitsijan valintaan.

Tällä hankintapäätöksellä päätetään urakoitsijavalinnasta. Urakan käynnistämisestä päätetään erikseen urakkasopimuksen allekirjoituksella, kun vesilupa on saanut lainvoiman. Aikataulusyistä ja materiaalin toimitusajoista johtuen urakoitsijan on tilattava materiaaleja ennen urakkasopimuksen allekirjoitusta. Materiaalin tilaamisesta ja siitä aiheutuvista tilaajan maksueristä sovitaan erillisellä sopimuksella.

Asiakirjat ovat liikesalaisuuksia lukuun ottamatta julkisia sopimuksen tekemisen jälkeen sekä asianosaisjulkisia hankintapäätöksen jälkeen (laki viranomaisen toiminnan julkisuudesta 621/1999). Asiakirjoja säilytetään Viiden tähden keskusta -​ kehitysohjelman arkistossa.

Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtajan päätöksellä toimivalta kehitysohjelmien hankintapäätösten tekemiseen on siirretty kehitysohjelmien hankejohtajalle tai talous-​ ja hankintavastaavalle.

 

Päätös

Lielahden voimalaitoksen lauhdeveden imu- ja purkuputken siirtourakan urakoitsijaksi valitaan Työyhteenliittymä Veisu-Tekniikka Oy (0652351-5) ja LK-Urakointi Oy (0718187-9). Päätös urakkasuorituksen aloittamisesta on ehdollinen asiassa saatavan vesiluvan lainvoimaiseksi tulemiselle. Urakkasuorituksen alkamisesta päätetään erikseen allekirjoittamalla urakkasopimus. Urakkaan on varattu Hiedanranta -kehitysohjelmaa sitova määräraha vuodelle 2021 projektille I1350_1807_022. Laskutuksessa on käytettävä ostotilausnumeroa, joka annetaan urakkasopimuksen ja mahdollisen rakennustarvikkeiden tilaussopimuksen yhteydessä. Valtuutan rakennuttajainsinööri Petri Leppäsen allekirjoittamaan urakkasopimuksen sen jälkeen, kun hankintapäätös ja vesilupa ovat lainvoimaiset.  Valtuutan rakennuttajainsinööri Petri Leppäsen allekirjoittamaan sopimuksen rakennustarvikkeiden tilaamisesta ennen urakkasopimusta ja kaupungin maksettavaksi tulevasta rakennustarvikkeiden maksueristä. Tämä hankintapäätös sitoo Tampereen kaupunkia vasta kun urakkasopimus on allekirjoitettu.

 

 

Allekirjoitus

Talous- ja hankintavastaava Pekka Ranta