§ 179 Vahingonkorvausvaatimus kiinteistövahingosta uudenkylän kujalla

Lataa  Kuuntele 

TRE:3049/03.07.01/2021

Päätöspäivämäärä

4.8.2021

Päätöksen tekijä

Rakennuttamisjohtaja, Kaupunkiympäristön palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Hallinnon harjoittelija Vertti Sahala, puh. 040 737 8042, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Rakennuttamisjohtaja Milko Tietäväinen, puh. 040 506 8600, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupungilta on anottu vahingonkorvausta kiinteistön vahingoittumisesta. Asianosaisen mukaan, vahinko tapahtui kun Uudenkylänkuja 13 talon julkisivuun körmättiin kadunaurauskalustolla. 

Tampereen Infra Oy:n selvityksen mukaan (ks. liite, Tampereen Infra Oy:n toimittama selvitys) auratraktorin kuljettaja ei ole törmännyt kiinteistöön. Selvityksessä havainnollistetaan, miten asiassa kyseisenä olevan talon julkisivuun ei ole voinut tulla vahingonkorvausvaatimuksessa esitetyn kaltaisia vahinkoja siitä kunnossapitokalustosta, jota urakoitsija on alueella käyttänyt. Tämä käy ilmi urakointiin käytettyjen ajoneuvojen sateliittipaikannustietorekisteristä, sekä selvitykseen tuotetusta kuvamateriaalista.

Vahingonkorvauslain (412/1974) 2 luvun ja 1 §:n mukaan, joka tahallisesti tai tuottamuksesta aiheuttaa toiselle vahingon, on velvollinen korvaamaan sen. Tässä tapauksessa Tampereen kaupunki ja kohteessa toiminut urakoitsija ovat osoittaneet, että vahinko ei ole syntynyt heidän toimintansa tuloksena.

Liikennevakuutuslain 460/2016 mukaan moottoriajoneuvon liikenteeseen käyttämisestä aiheutuvien henkilö- ja esinevahinkojen korvaaminen tapahtuu liikennevakuutuksesta. 

Näiden asioiden perusteella, Tampereen kaupunki katsoo, että ei ole tuottamuksellaan aiheuttanut vahingonkorvaushakemukssessa esitettyjä vahinkoja. Tämän takia vahingonkorvausvaatimus hylätään perusteettomana.

 

Päätös

Korvausvaatimus hylätään. 

Henkilötietoja sisältävä teksti

Salassapidettävät tiedot poistettu.

Allekirjoitus

Rakennuttamisjohtaja