§ 90 Konsernihallinnon toimintasääntö 1.8.2021

Lataa  Kuuntele 

TRE:7700/00.01.01/2020

Päätöspäivämäärä

1.7.2021

Päätöksen tekijä

Konsernijohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Hallintojohtaja Heli Hirvelä,​ puh. 050 434 5466 ja hallintopäällikkö Heli Turunen,​ puh. 050 342 652,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Mia Helin,​ puh. 040 570 4065,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Hallintojohtaja Heli Hirvelä:

Konsernihallinnon toimintasäännön päivityksessä on otettu huomioon 1.8.2021 voimaan tulevan hallintosäännön muutokset koskien sisäisen tarkastuksen muuttumista yhdeksi konserniyksiköksi konsernijohtajan alaisuuteen. Sisäisen tarkastuksen toiminnan tarkoitus, tehtävät ja vastuut on aikaisemmin määritelty tarkastustoimikunnan hyväksymällä toimintasäännöllä. Konsernihallinnon toimintasäännön päivityksellä määritellään sisäisen tarkastuksen tehtävät ja vastuut ottaen huomioon, että ne poikkeavat jonkin verran muista konserniyksiköistä, mutta tarkastusjohtajan asema määritellään delegointien kautta samalle tasolle kuin muiden konserniyksiköiden johtajien asema. Sisäisen tarkastuksen toiminta, vastuut ja organisointi ovat luvussa 6.7.

Hallintoyksikön osalta on päivitetty tekstiä ottaen huomioon mm. tiedonhallintalain aiheuttamat muutostarpeet toimintaan ja hallintoyksikön organisoitumismuutokset 1.8.2021 alkaen. Lisäksi on täsmennetty vastuiden sanamuotoja. Hallintoyksikössä on jatkossa kolme palveluryhmää: Päätöksenteko ja lakiasiat, Konsernihallinnon tukipalvelut ja Tiedonhallinta ja kuntalaispalvelut. Näiden osalta päivitykset koskevat luvussa 6.1. mainittuja hallintoyksikön vastuita ja organisointia.

Strategia- ja kehittämisyksikön osalta on päivitetty tekstiä (luku 6.3.) ottaen huomioon mm. viestinnän kaupunki- ja konsernitasoisen roolin täsmentäminen ja osallisuus-kokonaisuuden siirtyminen palvelualueelle. Strategia- ja kehittämisyksikössä on jatkossa seuraavat tiimit: Strateginen johtaminen, Riskienhallinta, turvallisuus ja varautuminen, Tietojohtaminen ja asiakkuuksien hallinta, Suhdetoiminta ja markkinointi sekä Viestintä.

Tietohallintoyksikön osalta vastuiden tekstiä on päivitetty mm. tuomalla enemmän esiin konserninäkökulmaa ja digitaalisuuden edistämistä (luku 6.6.).

Lisäksi toimintasääntöön on tehty muutamia sanamuototäsmennyksiä ja tarkasteltu liitteenä olevat delegointimatriisi ja konsernihallinnon tulojen ja menojen hyväksyjät ja tilausoikeudet -dokumentit vastaamaan 1.8.2021 voimaan tulevia muutoksia.

Tampereen kaupungin hallintosäännön 36 §:n mukaan konsernijohtaja päättää konsernihallinnon toimintasäännöstä.

Päätös

Liitteenä oleva konsernihallinnon toimintasääntö liitteineen hyväksytään tulevaksi voimaan 1.8.2021 alkaen.

Tällä päätöksellä kumotaan konsernijohtajan päätöksellä 29.1.2021 § 10 hyväksytty konsernihallinnon toimintasääntö (TRE:7700/00.01.01./2020).

Allekirjoitus

Konsernijohtaja Juha Yli-Rajala