§ 95 Lausunto valtiovaraninministeriölle luonnoksesta valtioneuvoston asetukseksi hyvinvointialueen, Helsingin kaupungin ja HUS-yhtymän tiedonhallinnan, tietohallinnon ja tietojärjestelmien muutoksen valmisteluun, suunnitteluun ja toteutukseen myönnettävästä r

Lataa  Kuuntele 

TRE:4374/02.04.01/2021

Päätöspäivämäärä

4.8.2021

Päätöksen tekijä

Konsernijohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Tietohallintopäällikkö Rami Nurmi, puh. 050 67148, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Mia Helin, puh. 040 570 4065, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tietohallintojohtaja Jarkko Oksala:

Valtiovarainministeriö on yhteistyössä sosiaali- ja terveysministeriön sekä sisäministeriön kanssa pyytänyt lausuntopalvelussa lausuntoa luonnoksesta valtioneuvoston asetukseksi hyvinvointialueen, Helsingin kaupungin ja HUS-yhtymän tiedonhallinnan, tietohallinnon ja tietojärjestelmien muutoksen valmisteluun, suunnitteluun ja toteutukseen myönnettävästä rahoituksesta. Lausunto tulee jättää lausuntopalveluun 5.8.2021 mennessä.

Sosiaali- ja terveydenhuoltoa ja pelastustoimea koskevan uudistuksen toimeenpanosta ja sitä koskevan lainsäädännön voimaanpanosta annetussa laissa (15 §, jatkossa voimaanpanolaki) säädetään hyvinvointialueen väliaikaisen valmistelutoimielimen sekä hyvinvointialueen ja toiminnan rahoittamisesta ennen vuotta 2023. ICT-muutoskustannuksiin kohdistettava erityisavustus täydentää voimaanpanolain 15 §:n mukaista, uudistuksen täytäntöönpanoon liittyvää, rahoitusta alueille vuosina 2021 ja 2022. Vuosien 2023-2026 osalta erityisavustus täydentää hyvinvointialueiden rahoitusta koskevan lain mukaista yleiskatteellista rahoitusta alueille kohdistuen erityisesti välttämättömien ICT-muutosten loppuunsaattamiseen järjestämisvastuun siirtymisen jälkeen.

Hallintosäännön § 36 kohdan 31) mukaan konsernijohtaja päättää muiden kuin kaupunginhallituksen tai pormestarin toimivaltaan kuuluvien lausuntojen antamisesta ellei muualla toisin määrätä.

Päätös

Valtiovarainministeriölle annetaan liitteenä oleva Tampereen kaupungin lausunto luonnoksesta valtioneuvoston asetukseksi hyvinvointialueen, Helsingin kaupungin ja HUS-yhtymän tiedonhallinnan, tietohallinnon ja tietojärjestelmien muutoksen valmisteluun, suunnitteluun ja toteutukseen myönnettävästä rahoituksesta.

Allekirjoitus

Konsernijohtaja Juha Yli-Rajala