§ 112 Pegasos-tuen ja -koulutusten myyntisopimus Akaan kaupungin kanssa

Lataa  Kuuntele 

TRE:4412/02.08.01/2021

Päätöspäivämäärä

24.6.2021

Päätöksen tekijä

Tietohallintojohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Tietohallintokoordinaattori Sanna Ahonen, puh. 040 5141809, etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Lisätietoja päätöksestä

Tietohallintojohtaja Jarkko Oksala, puh. 050 558 8958, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupungin tietohallintoyksikkö vastaa Tampereen kaupungin terveydenhuollon järjestelmien ylläpidosta ja teknisen käytön tuesta. Terveydenhuollon pääjärjestelmänä on CGI:n toimittama Pegasos, jota käytetään Tampereen kaupungin terveydenhuollon toimipisteissä ja laajasti myös ostopalveluyksiköissä. 

Pegasos-tuki muodostuu potilastietojärjestelmään littyvien tukipyyntöjen vastaanottamisesta, analysoinnista, luokittelusta ja ratkaisemisesta seka tarvittaessa reitittämisestä. Asiakaalle on osoitettu yhteydenottokanavat, joiden kautta asiakkaan loppukäyttäjät ottavat yhteyttä sovittuna palveluaikana.

Tietohallintoyksikön terveydenhuollon sovelluspalvelut järjestää Pegasos-koulutuksia ensisijaisesti uusille työntekijöille kuukausittain. Koulutuksissa käydään läpi Pegasoksen teknisiä toiminnallisuuksia. Pegasoksen sisällölliset asiat ohjeistaa palvelualueen esimies tai vastaava. Koulutuksiin liittyvät ohjeet on tulostettavissa ja luettavissa Terveydenhuollon sovelluspalveluiden sivuilta intranet Taskusta.

Koulutuksen järjestämisestä vastaa Monetran kehittämispalvelut. Koulutuksiin ilmoittaudutaan koulutustietojen yhteydessä olevan ilmoittautumislinkin kautta. Koulutukset toteutetaan, mikäli osallistujia on vähintään kolme. Koulutuksen peruutumisesta ilmoitetaan viikkoa aikaisemmin.

Tampereen kaupunki tarjoaa Akaan kaupungille Pegasos-tukea arkisin, päivystysaikana, viikonloppuisin ja arkipyhinä sekä koulutusta. Tampereen ja Akaan kesken on laadittu myyntisopimus.

Tampereen kaupungin konsernihallinnon toimintasäännön liitteen 1 (delegointimatriisi) mukaan tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupungin ICT-hankinnoista,​ ICT-​sopimusten ehdoista,​ hyväksymisestä ja allekirjoittamisesta. Lisäksi tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupunkiseudun tietohallintosopimuksessa määritellyistä asioista.

Päätös

Hyväksyn Pegasos-​tuen ja -​koulutusten myyntiä koskevan sopimuksen Akaan kaupungin kanssa.

Allekirjoitus

Tietohallintojohtaja Jarkko Oksala