§ 87 Päätös hankinnan keskeyttämisestä koskien henkilöpaloautojen hankintaa

Lataa  Kuuntele 

TRE:5394/02.07.01/2021

Päätöspäivämäärä

3.8.2021

Päätöksen tekijä

Z/Pelastusjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Kalustoinsinööri Heikki Seppälä, puh 040 865 8006, heikki.seppala@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Suunnittelija Saija Micklin, puh 040 800 4340, saija.micklin@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tuomi Logistiikka Oy pyysi tarjouksia Pirkanmaan pelastuslaitoksen toimeksiannosta henkilöpaloautoista 24 kuukauden sopimuskaudelle sopimuksen allekirjoituksesta, sekä yhdelle (1) optiovuodelle varsinaisen sopimuskauden jälkeen.

Hankintamenettelynä oli hankintalain 32 §:n mukainen avoin menettely. Kyseessä on EU-kynnysarvon ylittävä hankinta. Hankinnasta lähetettiin hankintailmoitus julkaistavaksi HILMA-palvelussa 27.05.2021 ja tarjouspyyntö oli saatavilla Tarjouspalvelu.fi-toimittajaportaalissa.

Hankinta oli jaettu osiin ja tarjoukset pyydettiin neljästä (4) toisistaan riippumattomasta kokonaisuudesta.

Hankintalain (1397/2016) 125 §:n mukaan hankintamenettely voidaan keskeyttää vain todellisesta ja perustellusta syystä. Hankinta keskeytetään sen vuoksi, että yhtään tarjousta ei toimitettu hankintayksikölle tarjousten määräajassa. Edellä mainituilla perusteilla hankinnan keskeyttämiselle on todellinen ja perusteltu syy. Ratkaisu ei vaaranna tarjoajien tasapuolista ja syrjimätöntä kohtelua.

Hankintalain 40 § 2 momentin 1 kohdan mukaan hankintayksikkö voi valita suorahankinnan, jos avoimessa menettelyssä ei ole saatu lainkaan tarjouksia, eikä alkuperäisiä tarjouspyynnön ehtoja olennaisesti muuteta. Esitetään, että hankintayksikkö tekee osan hankinnasta suorahankintana valitsemaltaan toimittajalta. Muilta osin hankinta esitetään palautettavaksi valmisteluun ja kilpailutetaan myöhemmin uudelleen.

Päätös

Esitykseen perustuen päätän, että henkilöpaloautojen hankinta keskeytetään ja että hankintayksikkö tekee osan hankinnasta suorahankintana valitsemaltaan toimittajalta. Muilta osin hankinta esitetään palautettavaksi valmisteluun ja kilpailutetaan myöhemmin uudelleen.

Allekirjoitus

Vs. pelastusjohtaja Matti Isotalo