§ 432 Lupa K2 Entertainment Oy:lle Blockfest -kaupunkifestivaalin järjestämiseen kaupungin omistamilla alueilla

Lataa  Kuuntele 

TRE:5202/10.00.04/2021

Päätöspäivämäärä

4.8.2021

Päätöksen tekijä

Kiinteistöjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Toimistosihteeri Erja Parkkali, puh. 050 517 7052, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm, puh. 0400 205 044, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

K2 Entertainment Oy hakee lupaa käyttää kaupungin omistamia alueita Ratinanniemessä, Ratinan rantatiellä, Laukontorilla, Eteläpuistossa sekä Nalkalan kentällä Blockfest-kaupunkifestivaalin järjestämiseen 20. - 21.8.2021. Festivaali on järjestetty vuosittain vuodesta 2008 lähtien, lukuun ottamatta vuotta 2020.

Asunto- ja kiinteistölautakunnan päätöksen 23.10.2019 § 144 mukaisesti asian päättää kiinteistöjohtaja, kun kyse on maa- ja vesialueiden vuokraamisesta enintään 10 vuodeksi ja pidemmäksikin ajaksi, jos vuokranmääräytymisperusteena käytetty pääoma-arvo on alle 200 000 euroa tai jos asunto- ja kiinteistölautakunta tai palvelualueen johtaja on vahvistanut vuokrauksessa ja muussa luovutuksessa noudatettavat perusteet.

Päätös

K2 Entertainment Oy (Y-tunnus 2463862-3) oikeutetaan käyttämään Ratinanniemeä, Ratinan rantatietä, Laukontorin eteläosaa, Eteläpuiston sorakentän länsiosaa sekä Nalkalan kenttää Blockfest –kaupunkifestivaalin järjestämiseen pe ja la 20.8.–21.8.2021 (ohjelma-ajat klo 12.00/13.00–24.00), seuraavin ehdoin:

  1. Luvan saaja voi aloittaa tapahtuman rakentamisen Ratinanniemessä keskiviikkona 11.8.2021 aamulla. Alueella tulee järjestää katselmus kaupungin kunnossapidon kanssa (Tampereen Infra Oy) ennen rakentamisen aloittamista. Rakenteiden kiinnittämiseen Ratinanniemessä tulee käyttää painoja. Myös Stadion on varattu tapahtuman käyttöön. Suunnitelmakartta alueen käytöstä on luvan liitteenä.
  2. Luvan saaja voi sijoittaa Ratinanniemeen anniskelualueen. Alue on kokonaisuudessaan anniskelualuetta, ja se on avoinna tapahtumapäivinä klo 12.00–00.30.
  3. Ratinanniemi tulee olla tyhjä ja alkuperäiseen kuntoon siivottu viimeistään torstaina 26.8.2021 klo 6.00 mennessä.
  4. Luvan saajan tulee hankkia tapahtumalle poliisin lupa sekä laatia pelastus- ja turvallisuussuunnitelma poliisille ja pelastusviranomaiselle. Alueella tulee järjestää viranomaiskatselmus ennen tapahtuman avaamista. Tapahtumassa tulee noudattaa voimassa olevia ohjeita ja määräyksiä koronatilanteeseen liittyen.
  5. Ratinanniemen ja Nalkalan puistoalueiden kevyen liikenteen väylien, Ratinan rantatien, Laukonsillan ja kaikkien muiden kulkuväylien sulkemisiin tulee hankkia katulupa kaupungin katutilavalvonnasta.
  6. Ratinanniemestä on vuokrattu aluetta Kraftpoint Oy:lle veneiden huolto- ja tankkauspistettä varten. Luvan saajan tulee sopia huoltoliikenteen ja polttoaineen jakeluajoneuvon pääsystä alueelle tapahtuman valmisteluiden ja tapahtuman aikana etukäteen Kraftpoint Oy:n Matti Kairimon kanssa, puh. 050 65547 tai matti.kairimo(a)gmail.com. Rannan venepaikoille pääsystä tulee sopia etukäteen kaupungin satamavastaavan kanssa, Tuomas Salovaara, puh. 041 731 0639 tai etunimi.sukunimi(a)tampere.fi
  7. Kaksikerroksisille tapahtumarakenteille tulee hankkia lupa tai hyväksyntä kaupungin rakennusvalvonnasta.
  8. Tapahtumajärjestäjä on muutamien vuosien ajan tehnyt yhteistyötä tapahtuman vaikutusalueella sijaitsevien taloyhtiöiden kanssa huolehtimalla mm. wc-laitteiden hankkimisesta taloyhtiöiden läheisyyteen ja osallistumalla vartioinnista aiheutuviin kustannuksiin. Järjestelyitä tulee noudattaa myös v. 2021 festivaalissa. Esim. Nalkalantorin pysäköintialueen koilliskulmaan tulee toimittaa wc-laitteita, ja sovituille piha-alueille pääsy tulee estää työmaa-aidoilla. Aitojen ja käymälöiden tulee olla paikoillaan ennen tapahtuman avaamista. Luvan saaja vastaa laitteiden kunnossapidosta ja huollosta sekä siitä, että ne kuljetetaan pois alueelta viimeistään maanantain 23.8. aikana. Lisäksi tapahtumajärjestäjä hankkii katulupahakemuksen yhteydessä tilapäisen liikennejärjestelyn myös Satamakadun ja Nalkalankadun välisen kulkuyhteyden sulkemiseen.
  9. Laukontorin eteläosaa voi käyttää sisäänkulkualueena, mikäli sen käyttöön saadaan katulupa. Alueella on kevyen liikenteen väylä. Luvan saaja vastaa siitä, että alueen käyttämisestä ei aiheudu minkäänlaista haittaa torikaupalle. Yhteystaho torikauppaan liittyen on kaupungin torivalvonta, puh. 0500 509755 / 0500 839034 (arkisin klo 7.00–14.30) tai torivalvonta(a)tampere.fi  
  10. Ratinanniemen koirapuistoa voi käyttää wc-laitteiden sijoittamiseen. Alueen voi ottaa käyttöön tiistaina 17.8. aamulla. Käymälät tulee sijoittaa sisääntulon tuntumaan. Koirapuiston aitaan tulee kiinnittää infot alueen sulkemisesta viimeistään viikkoa ennen tapahtumaa. Puistossa oleva roska-astia ei ole tarkoitettu tapahtuman käyttöön. Tapahtuman jälkeen alue tulee siivota huolellisesti. Alueelle ei esimerkiksi saa jäädä yhtään lasinsiruja tms.  Koirapuisto tulee olla tyhjä ja alkuperäiseen kuntoonsa siivottu niin, että se on normaalissa käytössä viimeistään maanantai-iltana 23.8.2021 n. klo 20.00 mennessä.
  11. Ratinan sillan alla oleva liikuntapaikka voidaan sulkea ti 17.8.2021 noin klo 21.30 alkaen, ja se tulee olla avoinna ja alkuperäiseen kuntoonsa siivottuna viimeistään keskiviikkoaamuna 25.8.2021.
  12. Nalkalan kenttää voi käyttää rannekkeenvaihtoalueena tapahtuman aikana 20.–21.8.2021. Kenttä voidaan rajata aidoin to 19.8.2021 noin klo 20.00 alkaen, tai osittain jo aikaisemminkin niin, että alue voidaan pitää yleisessä käytössä 19.8. iltaan asti. Luvan saaja vastaa järjestyksen ja turvallisuuden valvonnasta alueella. Kadun ylitystä alueelta tapahtuma-alueelle tulee valvoa. Ylityksiin liittyvät käytännön järjestelyt tulee sopia erikseen poliisin ja kaupungin katutilavalvonnan kanssa. Aitarajaus tulee purkaa viimeistään su 22.8.2021 aamun aikana ja siisteihin pinoihin asetetut aitarakenteet ym. tulee toimittaa pois alueelta viimeistään ma 23.8.2021 aikana.
  13. Eteläpuiston kentän länsiosaa voi käyttää varasto- ja pysäköintialueena ajalla 19.–22.8.2021. Toiminta ei saa aiheuttaa kohtuutonta haittaa Eteläpuiston Kesäranta pop up -puiston toiminnalle. Kentän itäosassa on pop up -puistoon liittyviä kontteja ja toimintaa, ja niiden ympärille tulee jättää riittävä vapaa tila. Paikalla tulee olla liikenteen ohjaaja. Kaikki ajo alueella tulee tehdä tarpeeksi hitaalla ajonopeudella niin että siitä ei aiheudu minkäänlaista vaaraa muille. Luvan saaja on velvollinen tasoittamaan tai muutoin ennallistamaan kentän pinnan, jos se vahingoittuu toiminnan johdosta. Mahdolliset roskat ja alueopasteet tulee poistaa heti lupa-ajan päätyttyä. 
  14. Tilapäiset liikennejärjestelyt Ratinan rantatiellä, kaikilla kevyen liikenteen väylillä ja Laukonsillalla tulee purkaa katulupapäätöksen mukaisin aikatauluin. Alueiden tulee olla siivottuja kaikista roskista katujen ja väylien avaamisen yhteydessä.
  15. Luvan saaja hankkii tarvittavat luvat mm. anniskelutoiminnalle, tilapäiseen meluun sekä elintarvikkeiden myyntiin. Melupäätöksessä määritellään tarkemmin musiikin soittoajat, sallitut äänenvoimakkuudet ja mittausvelvoitteet sekä tiedottamisvelvoite naapurustoon. Tapahtumassa tarjottavissa kuluttajapalveluissa tulee noudattaa kuluttajaturvallisuuslakia 920/2011.
  16. Luvan saaja vastaa kaikesta tapahtumaan liittyvästä jätehuollosta, puhtaanapidosta ja siisteydestä alueilla tapahtuman aikana sekä tapahtuman päätyttyä. Päivittäinen siivousvelvoite koskee tapahtuma-alueiden lisäksi karttaliitteen mukaisia lähialueita. Alueet tulee siivota irto- ja näkyvistä roskista 21.8.2021 ja 22.8.2021 viimeistään klo 9.00 mennessä ja tarkempi loppusiivous tulee tehdä em. päivien aikana. Jätehuoltosuunnitelma tulee toimittaa kaupungin ympäristönsuojeluun, lisätiedot os. ymparistonsuojelu(a)tampere.fi
  17. Luvan saaja on vastuussa mahdollisista vahingoista, jotka aiheutuvat näiden ehtojen tai muiden viranomaislupien ja –ohjeiden laiminlyömisestä.
  18. Luvan saaja on velvollinen korvaamaan kaupungin omaisuudelle tai muulle taholle tapahtuman järjestämisestä mahdollisesti aiheutuvat vahingot.

Korvaus kaupungin omistamien alueiden käytöstä on 12 700 euroa + alv 24 %. Korvaus perustuu anniskelupaikkojen määrään sekä Nalkalan ja Eteläpuiston kenttien käyttöön, ja se peritään laskulla.

Allekirjoitus

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm