§ 431 Lupa Antti & Tontti Oy:lle Festivaali -nimisen ulkoilmatapahtuman järjestämiseen Pyynikillä

Lataa  Kuuntele 

TRE:5203/10.00.04/2021

Päätöspäivämäärä

4.8.2021

Päätöksen tekijä

Kiinteistöjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Toimistosihteeri Erja Parkkali, puh. 050 517 7052, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm, puh. 0400 205 044, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Antti & Tontti Oy on hakenut lupaa käyttää Pyynikin ranta-aluetta Festivaali -nimisen ulkoilmatapahtuman järjestämiseen 27.–28.8.2021. Festivaali järjestetään ensimmäistä kertaa. Tapahtuma on nuorille aikuisille suunnattu, uutta musiikkia esittävä boutique -festivaali. Suuri osa tapahtuma-alueesta sijoittuu kaupungin Pyynikin kesäteatterisäätiö sr:lle vuokraamalle alueelle.

Asunto- ja kiinteistölautakunnan päätöksen 23.10.2019 § 144 mukaisesti asian päättää kiinteistöjohtaja, kun kyse on maa- ja vesialueiden vuokraamisesta enintään 10 vuodeksi ja pidemmäksikin ajaksi, jos vuokranmääräytymisperusteena käytetty pääoma-arvo on alle 200 000 euroa tai jos asunto- ja kiinteistölautakunta tai palvelualueen johtaja on vahvistanut vuokrauksessa ja muussa luovutuksessa noudatettavat perusteet.

Päätös

Antti & Tontti Oy (aputoiminimi Alt Agency & Management, Y-tunnus 2720418-5) oikeutetaan käyttämään karttaliitteen mukaista Pyynikin ranta-aluetta Festivaali -musiikkitapahtuman järjestämiseen pe–la 27.–28.8.2021, seuraavin ehdoin:

  1. Luvan saajan tulee hakea poliisiin lupa tapahtuman järjestämiseen sekä toimittaa turvallisuus- ja pelastussuunnitelma poliisille ja pelastusviranomaiselle. Tapahtumassa tulee noudattaa voimassa olevia ohjeita ja määräyksiä koronatilanteeseen liittyen.
  2. Lupa koskee Pyynikin kesäteatterisäätiö sr:lle vuokrattujen alueiden ulkopuolisia alueita. Luvan saaja on sopinut erikseen kesäteatterisäätiön kanssa kesäteatterialueen ja siellä sijaitsevien rakenteiden käytöstä. Tämä lupa ei koske myöskään kesäteatterin pysäköintialueen viereistä huoltorakennuksen käyttöä, josta tapahtumajärjestäjä on käynyt keskustelua kesäteatterisäätiön sekä Tampereen Tilapalvelut Oy:n kanssa.
  3. Luvan saaja voi aloittaa tapahtuman rakentamisen keskiviikkona 25.8. aamulla. Alueella tulee pitää katselmus alueen kunnossapidon kanssa ennen rakentamisen aloittamista, sekä tapahtuman jälkeen. Tapahtumajärjestäjä vastaa katselmuksen koolle kutsumisesta. Kunnossapidossa yhteyshenkilö on Tampereen Infra Oy:n työmaapäällikkö Titta Holmala-Kylmäkoski, puh. 0408064218 tai etunimi.sukunimi(a)tampere.fi Telttojen ym. rakenteiden kiinnityksiin tulee käyttää mieluiten painoja. Jos käytetään maakiiloja, tulee maan alla mahdollisesti kulkevien kaapeleiden yms. sijainnit selvittää. Tapahtuma-aluetta rajaavien aitojen tulee olla mahdollisimman siistit ja ympäristöön sopivat.
  4. Luvan saaja voi sijoittaa alueelle rakenteita karttaliitteen mukaisesti. Koko alue on anniskelualuetta, ja asiakaspaikkoja on noin 4 000.
  5. Alueella tulee järjestää viranomaiskatselmus ennen tapahtuman avaamista. Tapahtuman järjestäjä kutsuu katselmuksen koolle.
  6. Ohjelma-aika on molempina päivinä klo (15-) 17.00–24.00. Musiikkiesityksille tulee hankkia melulupa. Luvan saajan tulee noudattaa melulupaa, jossa määrätään mm. musiikkiesitysten päättymisajat, desibelirajoitukset sekä tiedottamisvelvollisuus naapurustolle.
  7. Tilapäisiin liikennejärjestelyihin Jalkasaarentiellä ja Kesäteatterille johtavalla tiellä tulee hankkia katulupa kaupungin katutilavalvonnasta. Väylien sulkemis- ja avaamisajankohdat määritellään katulupapäätöksessä. Katulupahakemukseen tulee sisällyttää myös uimarannan pysäköintialueiden käyttö. Pysäköintialueita ei saa varata kokonaan tapahtuman käyttöön, vaan osa tulee jättää yleiseen käyttöön esim. uimarannalle tuleville.
  8. Luvan saaja vastaa tapahtuman jätehuollosta ja siisteydestä tapahtuma-alueella sekä sen ympäristössä (mm. viereiset ranta- ja nurmialueet). Läheiset ranta- ja nurmialueet tulee siivota irtoroskista kumpanakin päivänä ohjelma-ajan päätyttyä, ja tarkempi siivous tulee tehdä viimeistään seuraavana aamuna klo 9.00 mennessä. Tapahtuma-alue tulee olla tyhjä, alkuperäiseen kuntoonsa siivottu ja ennallistettu maanantain 30.8. aikana.
  9. Luvan saaja hankkii tarvittavat luvat anniskelutoiminnalle, elintarvikkeiden myyntiin sekä tilapäiseen meluun. Kaupungin ympäristönsuojeluun tulee toimittaa jätehuoltosuunnitelma.
  10. Luvan saaja on vastuussa mahdollisista vahingoista, jotka aiheutuvat näiden ehtojen tai muiden viranomaislupien ja –määräysten laiminlyömisestä.
  11. Luvan saaja on velvollinen korvaamaan kaupungin omaisuudelle tai muulle taholle tapahtuman järjestämisestä mahdollisesti aiheutuvat vahingot.

 

Korvaus kaupungin omistaman alueen käytöstä on 5 780 euroa + alv 24 %. Korvaus perustuu anniskelupaikkojen määrään, ja se peritään laskulla.

Allekirjoitus

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm