§ 78 Tampereen kaupungin vastaus TE-palvelut 2024 -uudistusta koskevaan kyselyyn

Lataa  Kuuntele 

TRE:5522/14.05.00/2021

Päätöspäivämäärä

25.8.2021

Päätöksen tekijä

Pormestari

Valmistelijan yhteystiedot

Työllisyysjohtaja Regina Saari, puh 050 346 9603, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Pormestarin sihteeri Ritva Vakkuri, puh. 0400 780 866, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Työ- ja elinkeinoministeriö on lähettänyt kunnille TE-palvelut 2024 -uudistusta koskevan kyselyn.  

Sanna Marinin hallitus päätti puoliväliriihessä jatkaa valmistelua TE-palvelujen siirtämiseksi kunnille. Uudistuksen valmistelun aikana määritetään muun muassa, mitkä palvelut järjestetään paikallisesti ja mitkä keskitetysti, miten kuntien kannustava rahoitusmalli jatkossa toimii ja millaiseksi uuden palvelujärjestelmän tietojärjestelmä- ja kokonaisarkkitehtuuri- sekä tiedolla johtamisen rakenteet määrittyvät.

Kyselyllä työ- ja elinkeinoministeriö kartoittaa kuntien näkemyksiä uudistuksen osa-alueisiin. Kyselyllä halutaan selvittää kuntien näkymiä vuoteen 2024 ja valmiuksia ottaa vastaan työllisyyden hoidon tehtävien järjestämisvastuu yksin tai yhteistyössä muiden kuntien kanssa. Lisäksi työ- ja elinkeinoministeriö toivoo näkökulmia siitä, mitä uudistuksessa pitäisi kunnan näkökulmasta erityisesti huomioida, jotta kunta pystyy hoitamaan TE-palveluiden järjestämisvastuun.

Kyselyyn vastataan osoitteessa https://link.webropol.com/s/TE-palvelut2024uudistus. Työ- ja elinkeinoministeriö on pidentänyt vastausaikaa 8.9.2021 asti. 

Hallintosäännön mukaisesti pormestari päättää muiden kuin kaupunginhallituksen toimivaltaan kuuluvien strategisesti merkittävien lausuntojen antamisesta.

 

Päätös

Tampereen kaupunki antaa liitteenä olevan vastauksen työ- ja elinkeinoministeriön TE-palvelut 2024 -uudistusta koskevaan kyselyyn.

Allekirjoitus

Anna-Kaisa Ikonen, pormestari