§ 107 Hallintojohtajan viransijaisen ottaminen konsernihallinnon hallintoyksikköön

Lataa  Kuuntele 

TRE:5729/01.02.01/2021

Päätöspäivämäärä

19.8.2021

Päätöksen tekijä

Konsernijohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Henkilöstöjohtaja Niina Pietikäinen, puh. 040 707 9147, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Mia Helin, puh. 040 570 4065, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Henkilöstöjohtaja Niina Pietikäinen:

Hallintojohtaja johtaa konsernihallinnon hallintoyksikköä konsernijohtajan alaisuudessa sekä toimii konsernihallinnon johtoryhmän jäsenenä. Lisäksi hallintojohtaja työskentelee monissa ohjausryhmissä ja verkostoissa. Hallintojohtajan tehtäväkokonaisuuden hoitaminen edellyttää ylemmän korkeakoulututkinnon lisäksi laajaa perehtyneisyyttä kunnan hallinnollisiin tehtäviin ja niiden kehittämiseen sekä johtamiskokemusta.

Hallintojohtaja Heli Hirvelä on virkavapaalla Pirkanmaan hyvinvointialueen valmistelun projektitehtävissä ajalla 1.9.2021 - 31.12.2022.

Hallintotieteiden maisteri Jukka Varonen on työskennellyt muun muassa kaupunginjohtajan sekä talous- ja kehittämisjohtajan tehtävissä ja hänellä on laaja osaaminen kunnan päätöksenteon ja hallinnon tehtävistä vaativissa muutostilanteissa, mitä tarvitaan, kun kunnat valmistautuvat sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä pelastuspalvelujen siirtoon 1.1.2023 aloittaville hyvinvointialueille.

Valittu henkilö on merkitty henkilöstöhallinnon henkilörekisteriin. Rekisteriä koskeva tietosuojaseloste sekä tiedote rekisteröidyn oikeuksista ovat nähtävissä Tampereen kaupungin internet-sivuilla.

Laissa kunnallisesta viranhaltijasta 2. luvun 7 §:ssä määrätään terveydentilaa koskevan selvityksen antamisesta ja 8 §:ssä määrätään koeajasta.

Tampereen kaupungin hallintosäännön 36 §:n 3-kohdan mukaan konsernijohtaja päättää johtavassa asemassa olevien ottamisesta.

Päätös

HTM Jukka Varonen otetaan konsernihallinnon hallintoyksikön hallintojohtajan viransijaiseksi ajalle 1.9.2021 - 31.12.2022 kuuden (6) kuukauden koeajalla.

Valinta on ehdollinen. Valitun tulee 30 päivän kuluessa valinnasta tiedon saatuaan toimittaa lausunto terveydentilan tarkastuksesta uhalla, että valintapäätös todetaan rauenneeksi. (Laki kunnallisesta viranhaltijasta, 2 luku, 7 §)

Henkilötietoja sisältävä teksti

Salassapidettävät tiedot poistettu.

Allekirjoitus

Konsernijohtaja Juha Yli-Rajala