§ 438 Tilojen vuokraaminen Telia Finland Oyj:lle teknisten laitteiden sijoittamiseksi osoitteessa Sammonkatu 2

Lataa  Kuuntele 

TRE:3346/02.07.03/2021

Päätöspäivämäärä

11.8.2021

Päätöksen tekijä

Kiinteistöjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Tila-​asiantuntija Jori Komulainen,​ puh. 040 359 2295,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm,​ puh. 0400 205 044,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Rejlers Finland Oy on Telia Finland Oyj:n valtuuttamana pyytänyt saada vuokrata tilaa sijoittaakseen osoitteessa Sammonkatu 2 sijaitsevaan Sampolan koulu ja työväenopisto -nimiseen kaupungin rakennukseen operaattorin kaupallista kuuluvuusverkkoa palvelevia tukiasemalaitteita ja antenneja. Verkon kuuluvuuden parantaminen palvelee myös kiinteistöalueen ulkopuolella kaupunginosassa.

Laitteet ja antennit tarvitsevat sähkönoton ja esimerkiksi kaapeleiden asentamista kiinteistön rakenteisiin ja katolle. Asennussuunnitelma on toimitettu ja esihyväksytty Tampereen Tilapalvelut Oy:n ylläpitoyksikössä toteutuksen osalta. Luottamuksellinen asennussuunnitelma liitetään vuokrasopimukseen ja vuokraus koskee sovittua asennusta.

Vuokra-​aika on toivottu alkaen 1.8.2021,​ jonka jälkeisenä aikana tehdään asennukset,​ joiden tarkempi päivämäärä sovitaan yhdessä Tampereen Tilapalvelut Oy:n ylläpidon kanssa ja niin,​ ettei asennuksista ole haittaa kiinteistön käyttäjille. Työn kokonaiskesto on arviolta noin kolme kuukautta.

Tilan tarve katolla sekä teknisessä tilassa on yhteensä n. 5,5 m2.

Vuokrasopimus olisi toistaiseksi voimassa alkaen 1.8.2021 kolmen (3) kuukauden molemmin puolisin irtisanomisajoin.

Vuokran määrä on 2 000,​00 euroa vuodessa,​ johon lisätään kulloinkin voimassa oleva arvonlisävero. Vuokralainen suorittaa vuokran maalis-​ ja syyskuussa vuokranantajan ilmoittamalle tilille. Lisäksi vuokralainen maksaa käyttämänsä sähkön vuokranantajalle alamittauksen perusteella sähkönkulutuksesta aiheutuneiden todellisten kustannusten mukaan. Sähkö laskutetaan arviopohjaisesti vuokralaskun yhteydessä ja tasataan vuosittain seuraavan vuokralaskun yhteydessä. Vuokralaiselta voidaan lisäksi periä kulunvalvontaan liittyviä kustannuksia (esim. luovutetuista avaimista). Mittarinluvusta vastaa vuokralainen tai tämän valtuuttama.

Asunto-​ ja kiinteistölautakunnan päätöksen 23.10.2019 § 144 mukaisesti asian päättää kiinteistöjohtaja,​ kun kyse on rakennusten,​ tilojen ja niihin liittyvien alueiden vuokraamisesta.

Päätös

Telia Finland Oyj:lle (y-​tunnus 1475607-9) vuokrataan yhteensä n. 5,5 m2:n suuruiset tilat osoitteessa Sammonkatu 2 sijaitsevasta oppilaitosten rakennuksesta operaattorin kaupallisen verkon laitteiden sijoittamiseksi. Vuokra-​aika ja vuokranmaksuvelvollisuus on alkaen 1.8.2021. Vuokrasopimus on voimassa toistaiseksi kolmen (3) kuukauden molemmin puolisin irtisanomisajoin.

Vuokran määrä on 2 000,​00 euroa vuodessa,​ johon lisätään kulloinkin voimassa oleva arvonlisävero. Vuokralainen suorittaa vuokran vuosittain maalis-​ ja syyskuussa vuokranantajan ilmoittamalle tilille. Lisäksi vuokralainen maksaa käyttämänsä sähkön vuokranantajalle alamittauksen perusteella sähkönkulutuksesta aiheutuneiden todellisten kustannusten mukaan. Mittarinluvusta vastaa vuokralainen tai tämän valtuuttama ja kulutuslukemat toimitetaan vuokranantajan ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen vuosittain 30.10. mennessä. Tarkemmat ehdot sovitaan vuokrasopimuksessa.

Allekirjoitus

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm