§ 120 Asiantuntijapalvelun hankinta esiselvityksen toteuttamiseksi maankäytön elinkaaren digitaaliseen hallintaan

Lataa  Kuuntele 

TRE:4691/02.07.01/2021

Päätöspäivämäärä

16.8.2021

Päätöksen tekijä

Tietohallintojohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Tietohallintopäällikkö Janne Lindberg, puh. 050 382 6463, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Tietohallintojohtaja Jarkko Oksala, puh. 050 5588 958, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupungin tarpeena on selvittää maankäytön kokonaisprosessin elinkaaren hallintaa ja toiminnanohjausta.

Kuntien Tiera Oy:ltä pyydettiin tarjous asiantuntijapalveluista esiselvityksen toteuttamiseksi maankäytön elinkaaren digitaalisessa hallinnassa. Tampereen kaupungin tavoite on toteuttaa esiselvitys peilaten ratkaisua Microsoft teknologiaan ja sen tarjoamiin mahdollisuuksiin sekä toteuttaa ratkaisuteknologian Proof Of Consept kiinteistön muodostuksen prosessissa. Lisäksi tarpeena on asemakaavoitusprosessin alustavien vaatimusten määrittely ratkaisumallin ja teknologian soveltuvuuden arvioimiseksi toiminnanohjauksessa.

Kuntien Tiera Oy on kuntatoimijoiden omistama osakeyhtiö. Tampereen kaupunki on Kuntien Tiera Oy:n omistaja. Omistajat ohjaavat Tieran toimintaa yhtiökokouksessa ja hallituksessa sekä Tieran palvelutarjooman kehitystä ohjausryhmissä. Lakia julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista ei sovelleta hankintaan, jonka hankintayksikkö tekee sidosyksiköltään.

Kuntien Tiera on antanut tarjouksen asiantuntijapalveluista esiselvityksen toteuttamiseksi maankäytön elinkaaren digitaaliseen hallintaan. Hankinnan arvonlisäveroton kokonaishinta on enintään 37 800 euroa.

Tampereen kaupungin konsernihallinnon toimintasäännön liitteen 1 (delegointimatriisi) mukaan tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupungin ICT-hankinnoista, ICT-sopimusten ehdoista, hyväksymisestä ja allekirjoittamisesta. Lisäksi tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupunkiseudun tietohallintosopimuksessa määritellyistä asioista.

Päätösesitys perusteluineen tulee julkiseksi vasta päätöksenteon jälkeen ja asiakirjat ovat liikesalaisuuksia lukuun ottamatta julkisia sopimuksen tekemisen jälkeen sekä asianosaisjulkisia hankintapäätöksen jälkeen (laki viranomaisen toiminnan julkisuudesta 621/1999).

Päätös

Kuntien Tiera Oy:ltä  (y-tunnus: 2362180-3) hankitaan asiantuntijapalveluita esiselvityksen toteuttamiseksi maankäytön elinkaaren digitaaliseen hallintaan. 

Hankinnasta aiheutuneet arvonlisäverottomat kustannukset, enintään
37 800 euroa, maksetaan projektirakenneosalta K1130_ICT_20_02_05, Toiminnanohjaus.

Tämä päätös sitoo Tampereen kaupunkia vasta,​ kun päätös on saanut lainvoiman.

Allekirjoitus

Tietohallintojohtaja Jarkko Oksala