§ 253 Tampereen seudun ammattiopiston työsuojelupäällikön nimeäminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:6312/01.02.01/2021

Päätöspäivämäärä

13.9.2021

Päätöksen tekijä

Johtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Suunnittelija Liisa Malpakka, puh. 0400 173 411, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Henkilöstöpäällikkö Mariikka Mertanen, puh.040 806 4083, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Lain työsuojelun valvonnasta ja työpaikan työsuojeluyhteistoiminnasta 20.1.2006/44 luku 5 §  28  mukaan työnantajan on nimettävä edustajansa (työsuojelupäällikkö) tässä luvussa tarkoitettua yhteistoimintaa varten, jollei hän itse hoida tätä tehtävää. Työsuojelupäällikön tehtävänä on avustaa työnantajaa ja esimiehiä tehtävissä, jotka liittyvät työsuojelun asiantuntemuksen hankintaan sekä yhteistyöhön työntekijöiden ja työsuojeluviranomaisten kanssa. Tässä tarkoituksessa työsuojelupäällikön tehtävänä on ryhtyä tarpeellisiin toimenpiteisiin työnantajan ja työntekijöiden välisen yhteistoiminnan järjestämiseksi ja ylläpitämiseksi työpaikalla sekä toimia työsuojelua koskevan yhteistoiminnan kehittämiseksi.

Työsuojelupäällikön tulee olla työpaikan ja työn luonne sekä työpaikan laajuus huomioon ottaen riittävän pätevä ja hänellä on oltava riittävän hyvä perehtyneisyys työsuojelusäännöksiin ja työpaikan olosuhteisiin sekä muutoinkin asianmukaiset edellytykset 26 §:ssä tarkoitettujen asioiden käsittelyyn ja yhteistoiminnan järjestämiseen.

Tampereen seudun ammattiopiston turvallisuuspäällikkö Eerik Laulajainen on toiminut 27.10.2008 alkaen ensin Tampereen toisen asteen koulutuksen tuotantoalueen työsuojelupäällikkönä ja myöhemmin sekä Tampereen seudun ammattiopiston että Tampereen lukiokoulutuksen palveluryhmien työsuojelupäällikkönä.

Tampereen lukiokoulutuksen hallintoa uudistetaan ja Tampereen lukiokoulutukselle on valittu henkilöstöpäällikkö. Lukiokoulutuksen henkilöstöpäällikön tehtäväkuvaan on sisällytetty työsuojelupäällikön tehtävät.

Eerik Laulajainen on antanut suostumuksensa tehtävään ja asiasta on sovittu Tampereen kaupungin työsuojeluyhteistoimintahenkilöstöä koordinoivan työhyvinvointipäällikkö Sami Uusitalon kanssa.  

 

Päätös

Turvallisuuspäällikkö Eerik Laulajainen nimetään Tampereen seudun ammattiopiston työsuojelupäällikön tehtävään 15.9.2021 alkaen.

 

Allekirjoitus

Johtaja, ammatillinen koulutus Outi Kallioinen