§ 211 Vahingonkorvausvaatimus ajoneuvovahingosta Aaltosenkadulla

Lataa  Kuuntele 

TRE:5632/03.07.01/2021

Päätöspäivämäärä

15.9.2021

Päätöksen tekijä

Rakennuttamisjohtaja, Kaupunkiympäristön palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Hallintosuunnittelija Patrick Hanska, puh. 041 730 4437, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Rakennuttamisjohtaja Milko Tietäväinen, puh. 040 506 8600, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupungilta on anottu vahingonkorvausta ajoneuvon vahingoittumisesta, jonka esitetään aiheutuneen Aaltosenkatu 47-49 kohdalla ajoneuvolle suoritetun lähisiirron seurauksena. Ajoneuvosta on mennyt pyörän kiinnityksen pultteja poikki myöhemmin ajettaessa. Siirron jälkeen on vasen eturengas klonksunut. Asianosainen perustelee vaatimustaan siten, että hinaus olisi tapahtunut vain toisesta etupyörästä vetäen. Asianosaisen autoon on vaihdettu jarrupalat noin kolme kuukautta aiemmin. 

Korvausvaatimuksena asianosainen esittää siirtomaksun hyvitystä. 

Aaltosenkadulla suoritettiin kadunpuhdistustöitä 6.5.2021 ja paikalla on kiinteät siirtomerkit. Siirtoa valvovien henkilöiden mukaan kyseistä autoa ei ole hinattu vain toisesta renkaasta, vaan hinaus on tapahtunut saman akselin kummankin renkaan kiinnityksellä. Hinauksen yhteydessä kyseistä vahinkoa ei ole tapahtunut. Kuvaliitteistä selviää, että hinaukseen on ollut tilaa, joten ei ole ollut tarvetta hinata autoa yhdestä renkaasta. 

Mahdollinen syy vahinkoon on voinut olla jarruremontin yhteydessä renkaalle mahdollisesti tehty liiallinen kiristys tai mahdollisesti se, että renkaan kiinnityksen jälkeen ei olisi tehty jälkikiristystä. 

Kaupunkiympäristön palvelualue katsoo yllä esitetyin perustein, että vahingonkorvausvaatimus tulee hylätä perusteettomana.

Päätös

Korvausvaatimus hylätään.

Henkilötietoja sisältävä teksti

Salassapidettävät tiedot poistettu.

Allekirjoitus

Rakennuttamisjohtaja Milko Tietäväinen