§ 36 Kansainvälisen (Eurooppa) tiedottamisen hankinta STT Viestintäpalvelut Oy:ltä/Business Wire

Lataa  Kuuntele 

TRE:5531/02.07.01/2021

Päätöspäivämäärä

26.8.2021

Päätöksen tekijä

Strategiajohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Viestintäjohtaja Katja Kannonlahti, puh. 041 731 0336, viestintäpäällikkö Raija Lindell, puh. 040 5025 707, etunimi. sukunimi@tampere.fi 

Lisätietoja päätöksestä

Strategiajohtaja Reija Linnamaa, puh. 040 572 9610 etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupungin strategia ja kehittämisyksikkö/viestintä pyysi tarjousta kansainvälisen tiedottamispalvelun hankinnasta STT Viestintäpalvelut Oy:ltä (Y-tunnus 1030474-5). STT on Suomessa ainoa luotettavaa monipuolista kansainvälistä tiedonvälitystä harjoittava uutistoimisto, joten kilpailutusta ei tehty. Pyydetty tarjous saatiin 22.6.2021. 

STT on uutistoimisto, jolla on kattavat kontaktit myös globaaliin kansainväliseen mediaan. Kansainvälisen jakelun toteuttaa STT:n kumppani Business Wire, joka jakaa tiedotteet sopimuksen mukaan englanninkielisinä suoraan toimitus- ym. järjestelmiin, tärkeimpiin Internet-portaaleihin, hakukoneille, verkkosivuille, finanssipalveluille ja online/database -pohjaisiin järjestelmiin. Tiedote toimitetaan myös suurimmille uutissyndikaattoreille, toimialoille, sanomalehdille ja sadoille verkkosivuille. Verkostossa on mukana uutistoimistojen ja tiedotusvälineiden sivustot: esim. Bloomberg, Reuters, Dow Jones, mobiilialustat (esim. AFP). Kohdennetuissa toimittajajakeluissa on tuhansia toimittajia, jotka tilaavat haluamansa aiheisia tiedotteita meilinä tai syötteenä. Jokainen englanninkielinen tiedote on optimoitu erilaisiin julkaisualustoihin (mobiiliin ja verkkoympäristöihin) verkkonäkyvyyden maksimoimiseksi. 

Hankittava vuosipaketti on englanninkielinen Euroopan laajuinen kansainvälinen jakelu (European Nordic Package), jossa tiedotteiden määrää ja pituutta ei ole rajoitettu. Aikaisemmin kaupungin viestinnän käytössä on ollut rajoitettu tiedotejakelupaketti. Uudenlaiseen rajoittamattomaan sopimukseen on päädytty, jotta kynnys viestiä Tampereesta kansainvälisesti olisi entistä matalampi.

Arvonlisäveroton vuosisopimushinta on 8 300 euroa, jonka lisäksi tulee tiedotteiden alakohtaisen kohdennuksen arvonlisäveroton lisämaksu, joka on vuodessa yhteensä 500 euroa.

Lisämaksulliset kuva-, pdf-ja videotiedostojen arvonlisäveroton hinta: 1. tiedosto 295 €, seuraavat á 190 € ja optimointimaksu + 85 € /tiedote. 

Hankinnan arvo edellä mainitut mahdolliset lisämaksut huomioiden on enintään 15 000 euroa.

Konsernihallinnon toimintasäännön delegointiliitteen mukaan konserniyksikön johtaja päättää johtamansa toiminnan osalta irtaimen omaisuuden ja enintään 60 000 euron suuruisten palvelujen hankinnasta konsernihallinnon palvelu- ja vuosisuunnitelman rajoissa.

Päätös

Sopimus kansainvälisen (Eurooppa) tiedottamispalvelun hankinnasta tehdään esityksen mukaisesti STT Viestintäpalvelu Oy:n (Y-tunnus 1030474-5) kanssa. Sopimus on voimassa yhden vuoden allekirjoituksesta lukien.

Hankinnan arvonlisäveroton kokonaisarvo on enintään 15 000 euroa sopimuskauden aikana.

Hankinnasta aiheutuvat kustannukset maksetaan kustannuspaikalta 113260. 

Hankinnasta tehdään kirjallinen sopimus. Hankintapäätös sitoo Tampereen kaupunkia vasta, kun sopimus on allekirjoitettu tai tilaus tehty.

Allekirjoitus

Strategiajohtaja Reija Linnamaa