§ 221 Vahingonkorvausvaatimus autovahingosta Nokiantien kiertoliittymässä

Lataa  Kuuntele 

TRE:5922/03.07.01/2021

Päätöspäivämäärä

19.9.2021

Päätöksen tekijä

Rakennuttamisjohtaja, Kaupunkiympäristön palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Hallintosuunnittelija Patrick Hanska, puh. 041 730 4437, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Rakennuttamisjohtaja Milko Tietäväinen, puh. 040 506 8600, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupungilta on anottu vahingonkorvausta 19.07.2021 klo 21.15 Nokiantien kiertoliittymässä sattuneesta ajoneuvovahingosta. Asianosainen on ajanut märkään pikeen kiertoliittymässä. Pikeä oli roiskunut lokasuojiin ja auton maalipinnalle. Asianosaisen korvausvaatimus on 200,00 euroa, joka koostuu auton puhdistuskustannuksista kuittien mukaan.   

Tieliikennelain 3 § mukaan tienkäyttäjän on noudatettava liikennesääntöjä sekä olosuhteiden edellyttämää huolellisuutta ja varovaisuutta vaaran ja vahingon välttämiseksi. 

Tieliikennelain 5 §:n mukaan ajoneuvon kuljettajan on sovitettava ajoneuvon nopeus sellaiseksi kuin liikenneturvallisuus edellyttää huomioon ottaen tien kunto, sää, keli, näkyvyys, ajoneuvon kuormitus ja kuorman laatu sekä muut olosuhteet. Ajoneuvo on kyettävä hallitsemaan kaikissa liikennetilanteissa. Ajoneuvo on voitava pysäyttää edessä olevan tien näkyvällä osalla ja kaikissa ennakoitavissa tilanteissa. 

Vahingonkorvauslain (412/1974) 2 luvun 1 §:n mukaan, joka tahallisesti tai tuottamuksesta aiheuttaa toiselle vahingon, on velvollinen korvaamaan sen. Jos kyseessä on tapaturma, aiheutunut vahinko jää vahingonkärsijän maksettavaksi. 

Urakoitsijan selvityksen mukaan tiellä on ollut tietyöstä varoittavat liikennemerkit. Urakoitsijan selvityksen mukaan liikennejärjestelyt on tehty ohjeistuksen mukaan.  

Näillä perusteilla katsotaan, että vahingonkorvausvaatimus tulee hylätä perusteettomana.

Päätös

Korvausvaatimus hylätään.

Henkilötietoja sisältävä teksti

Salassapidettävät tiedot poistettu.

Allekirjoitus

Rakennuttamisjohtaja Milko Tietäväinen