§ 131 Järjestelmäsalkun analyysin tilaaminen Tieto Finland Oy:ltä

Lataa  Kuuntele 

TRE:5861/02.07.01/2021

Päätöspäivämäärä

30.8.2021

Päätöksen tekijä

Tietohallintojohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Tietohallintopäällikkö Kimmo Kouhi, puh. 040 083 1013, etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Lisätietoja päätöksestä

Tietohallintojohtaja Jarkko Oksala,​ puh. 050 558 8958,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Päätöksen perustelut

Järjestelmäsalkun hallintamalli tukee liiketoimintalähtöistä, kokonaiskuvaan perustuvaa suunnittelua, analysointia ja päätöksentekoa. Järjestelmäsalkun tavoitteena on antaa organisaatiolle valmiuksia nopeaan päätöksentekoon, ketterään muutoshallintaan, liiketoimintalähtöisyyteen sekä riskien analysointiin. Järjestelmäsalkku toimii kommunikoinnin välineenä tietohallinnon ja liikkeenjohdon välillä.

Järjestelmäsalkkuanalyysia tarvitaan nykytilan ymmärtämiseksi entistä paremmin sekä teknologian että toiminnan kannalta. Analyysi toimii perustana jatkuvalle kehittämiselle ja tehostamiselle sekä auttaa varmistamaan hyvien investointien paras mahdollinen hyödyntäminen, huonojen ratkaisujen modernisointi tai alasajaminen. Analyysin avulla pyrimme ymmärtämään paremmin sovelluksia ja prosesseja sekä luomaan etenemissuunnitelman tuleville parannuksille edistääksemme suorituskykyä ja kustannustehokkuutta. Yhtenä tavoitteena on tuoda esiin mahdollisia riskejä riittävän ajoissa.

Tampereen kaupungin ja Tieto Finland Oy:n välillä on 9.11.2015 allekirjoitettu perustietotekniikka- ja integraatiopalveluiden toimittamista koskeva palvelusopimus.

Tieto Finland Oy on 24.8.2021 antanut tarjouksen järjestelmäsalkun analyysia koskevasta asiantuntijapalvelusta. Asiantuntijapalvelun arvonlisäveroton hinta on enintään 55 512 euroa.

Järjestelmäsalkun analyysi esitetään tilattavaksi tarjouksen ja perustietotekniikka- ja integraatiopalveluiden toimittamista koskevan palvelusopimuksen ehtojen mukaisesti.

Tampereen kaupungin konsernihallinnon toimintasäännön liitteen 1 (delegointimatriisi) mukaan tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupungin ICT-hankinnoista, ICT-sopimusten ehdoista, hyväksymisestä ja allekirjoittamisesta. Lisäksi tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupunkiseudun tietohallintosopimuksessa määritellyistä asioista.

Päätös

Tilataan järjestelmäsalkun analyysia koskeva asiantuntijapalvelu Tieto Finland Oy:ltä (y-​tunnus 1962361-​1).

Tilauksesta aiheutuvat arvonlisäverottomat kustannukset, enintään
55 512 euroa, kohdennetaan kustannuspaikalle 113251 ICT-projektit ja projektirakenneosalle K1130_ICT_KE_02.

Tämä päätös sitoo Tampereen kaupunkia vasta, kun päätös on saanut lainvoiman.

Allekirjoitus

Tietohallintojohtaja Jarkko Oksala