§ 92 Innovaatiotoiminnan ekosysteemisopimus -neuvotteluryhmän kokoonpanon täydentäminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:4090/00.01.07/2020

Päätöspäivämäärä

16.9.2021

Päätöksen tekijä

Pormestari

Valmistelijan yhteystiedot

Kasvupalvelujohtaja Irene Impiö, puh. 050 539 2943, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Pormestarin sihteeri Ritva Vakkuri, puh.0400 780 866, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Suomen hallitus linjasi 20.5.2020 valtion ja kaupunkien välillä solmittavista ekosysteemisopimuksista. Sopimuksilla vahvistetaan vetovoimaisten innovaatiokeskittymien ja -ekosysteemien rakentumista sekä suomalaisten toimijoiden kytkeytymistä kansainvälisiin TKI-verkostoihin ja arvoketjuihin. Valtion ja kaupunkien väliset ekosysteemisopimukset ovat olennainen osa tiekartan uutta kumppanuusmallia, jonka tavoitteena on vahvistaa julkisen ja yksityisen sektorin välistä TKI-yhteistyötä. Sopimukset ovat samalla keskeinen osa kansallista sopimuksellista kaupunkipolitiikkaa.

Ekosysteemisopimusta varten Tampereen kaupunki on nimennyt 30.6.2021 § 70 pormestarin päätöksellä elinkeinoelämän edustajista muodostuvan neuvotteluryhmän. 
Neuvotteluryhmä tukee ekosysteemisopimuksen hankkeita tuomalla niihin vahvan elinkeinoelämän näkökulman ja painotuksen. Sen tavoitteena on viestiä yrityksille ekosysteemisopimusten myötä toteutettavasta kehitystyöstä sekä arvioida toimenpiteiden osuvuutta ja vaikuttavuutta elinkeinoelämän näkökulmasta.  

Hallintosäännön 34 §:n 9. kohdan mukaisesti pormestari päättää luottamushenkilötyöryhmien, sidosryhmien edustajia sisältävien työryhmien ja muiden tarpeelliseksi katsomiensa työryhmien nimeämisestä. 

 

Päätös

Innovaatiotoiminnan ekosysteemisopimus -neuvotteluryhmän jäseneksi kutsutaan nykyisten jäsenten lisäksi Pirkanmaan liitosta Petri Räsänen, johtaja, innovaatio- ja tulevaisuustyö. 

Allekirjoitus

Anna-Kaisa Ikonen, pormestari