Tarkastuslautakunta, kokous 14.9.2021

§ 85 Tarkastuslautakunnan työohjelma vuodelle 2021 

TRE:3573/00.05.03/2021

Lisätietoja päätöksestä

Kaupunginreviisori Erja Viitala, puh. 050 552 6290, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Tarkastuslautakunta valitsi edellisessä kokouksessaan tytäryhteisöjen arviointikohteeksi Tampereen Kotilinnasäätiön, Tampereen Vuokratalosäätiön ja Finnpark Oy:n.

Säätiömuotoisten yhteisöjen yhteys kaupunkiin on erilainen kuin osakeyhtiömuotoisten yhteisöjen, sillä säätiöt ovat itsenäisiä ja kaupunki ei varsinaisesti ole niiden isäntä. Uudella säätiölailla on tiukat lähipiirisäännökset mm. perustajan suuntaan, joka myös korostaa säätiön itsenäisyyttä ja etäisyyttä. Kuluneen vuoden aikana säätiömuotoisten yhteisöjen toimintaa konsernissa on selkeytetty. Jatkossa säätiöille ei aseteta valtuustotavoitteita kaupungin talousarviossa. Säätiöiden edustajilla ei myöskään ole velvoitetta osallistua tarkastuslautakunnan arviointiin. Siten tarkastuslautakunnan tulee valita uusi kohde tytäryhteisöjen vuoden 2021 arviointikohteeksi Tampereen Kotilinnasäätiön ja Tampereen Vuokratalosäätiön tilalle.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Viitala Erja, Kaupunginreviisori

Tarkastuslautakunta päättää, että vuoden 2021 työohjelmasta poistetaan Tampereen Kotilinnasäätiö ja Tampereen Vuokratalosäätiö.

Tarkastuslautakunta valitsee yhden tytäryhteisön vuoden 2021 työohjelman arviointikohteeksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tarkastuslautakunta valitsi vuoden 2021 työohjelmaan arviointikohteeksi Tullinkulman Työterveys Oy:n.