§ 49 Tampereen kaupungin ja Artteli-kumppanuusyhdistys ry:n välisen aiesopimuksen hyväksyminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:6616/00.01.05/2021

Päätöspäivämäärä

23.9.2021

Päätöksen tekijä

Johtaja, sivistyspalvelujen palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Suunnittelija Susanna Lundström, p. 040 355 8745, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Pirjo-Liisa Länkinen, p. 040 801 6082, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Artteli-kumppanuusyhdistys ry:llä on keskeinen rooli Tampereen kaupungin ja järjestöjen yhteistyön ja kumppanuuden edistämisessä. Artteli on Kumppanuusohjelman laadinnan ja Järjestöedustamon toiminnan kautta tukenut yhteistyörakenteiden syntymistä ja niiden ylläpitoa jo vuodesta 2016 lähtien.

Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen myötä tarve yhteistyön koordinoinnille ja käytäntöjen kehittämiselle kasvaa. Koska Artteli-kumppanuusyhdistys ry tukee toiminnallaan myös Pirkanmaan hyvinvointialueen järjestöyhteistyötä sekä tarjoaa yhteistyöverkostoja paikallisille järjestöille, on sen rooli strateginen, jotta kaupungin ja hyvinvointialueen järjestöyhteistyörakenteista tulee toisiaan täydentävät ja tukevat. 

Kumppanuustalon toiminta on Tampereella vakiintunutta ja tavoittaa monipuolisesti eri ihmisryhmiä. Uusiin toimitiloihin siirryttäessä on tärkeää, että toiminta voi jatkua saumattomasti ja tamperelaiset löytävät järjestöjen tarjoamaa tukea ja matalan kynnyksen toimintaa edelleen helposti.

Tampereen kaupunki osoittaa työntekijäresurssin Järjestöedustamon koordinointiin sekä järjestö- ja kansalaistoiminnan yhteistyön laajamittaiseen edistämiseen kaupunkitasoisesti. Vuodesta 2022 Järjestöedustamon toimintaa lähdetään kehittämään kaupungin roolin muuttuessa. 

Vuonna 2021 Tampereen kaupunki myönsi Artteli-kumppanuusyhdistykselle 22 000 euron kumppanuusavustuksen sekä kertaluonteisen 20 000 euron korona-avustuksen. Vuosina 2015-2020 yhdistys on saanut 20-22 000 euron toiminta-avustusta Tampereen kaupungilta.

Artteli-kumppanuusyhdistys ry hakee STEA:n kohdennetulle toiminta-avustukselle (ak-avustus) jatkoa 1.1.2022 alkaen.

Päätösvallan peruste: Tampereen kaupungin hallintosääntö § 37; palvelualueen johtaja päättää muiden kuin lautakunnan toimivaltaan kuuluvien sopimusten hyväksymisestä.

 

 

Päätös

Hyväksytään Tampereen kaupungin ja  Artteli-kumppanuusyhdistys ry:n välinen aiesopimus.

Allekirjoitus

Johtaja Lauri Savisaari