§ 119 Tampereen kaupungin osallistuminen valtakunnallisten musiikkikasvatuspäivien tukemiseen ja tapahtumaa koskevan sopimuksen hyväksyminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:6410/12.03.03/2021

Päätöspäivämäärä

23.9.2021

Päätöksen tekijä

Konsernijohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Kilpailukykyjohtaja Anna-Kaisa Heinämäki, puh. 040 639 7701, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Mia Helin, puh. 040 570 4065, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja Teppo Rantanen:

Tampereen kaupungin tavoitteena on olla Pohjoismaiden vetovoimaisin elämyskaupunki vuoteen 2030 mennessä. Elämyskaupungin yksi keskeinen ulottuvuus on vilkas, ympärivuotinen tapahtumatoiminta. Tampere toimii aktiivisesti yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa vahvistaakseen ja tapahtumatarjontaa.

Joka toinen vuosi järjestettävät musiikkikasvatuspäivät on koulutus- ja verkostoitumistapahtuma, joka yhdistää koko musiikkikasvatuskentän toimijat laidasta laitaan. Historiansa viidennet musiikkikasvatuspäivät järjestetään Tampereella 17. - 20.11.2021, päätapahtumapaikkana on Tampere-talo. Tapahtuma tuo esille tamperelaista musiikkiosaamista. Tapahtuma toteutetaan tapahtumahetkellä voimassa olevat koronarajoitukset huomioiden.

Tapahtuman järjestää Suomen musiikkikasvatusseura – FISME ry. Tampereen kaupunki ja Suomen musiikkikasvatusseura solmivat sopimuksen kaupungin kokonaistuesta tapahtumalle. Sopimus on salassa pidettävä viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 24 § 1 mom. 17 kohdan perusteella.

Sopimusta laadittaessa on arvioitu EU:n valtiontukisääntöjen vaikutusta sopimuksen sisältöön. Arvioinnin perusteella on todettu, että kaupungin tukea tapahtuman järjestelykustannuksiin ei lasketa valtiontueksi, sillä tuen saaja ei ole taloudellista toimintaa harjoittava yritys.

Sopimuksen mukaisen yhteistyön käytännön tahona kaupungin vastuiden osalta toimii kaupungin tapahtumapalvelut.

Hallintosäännön 36 §:n 31) kohdan mukaan konsernijohtaja päättää sopimusten hyväksymisestä, ellei muualla toisin määrätä.

Päätös

Tampereen kaupunki osallistuu 17. - 20.11.2021 Tampereella järjestettävien valtakunnallisten musiikkikasvatuspäivien tukemiseen liitteenä olevassa sopimuksessa määritellyin ehdoin.

Tapahtumaa koskeva Suomen musiikkikasvatusseura - FISME ry:n ja Tampereen kaupungin välinen sopimus hyväksytään ja sopimus sitoo kaupunkia vasta, kun päätös on saanut lainvoiman.

Tapahtumasta aiheutuvat, sopimuksessa mainitut kustannukset maksetaan kustannuspaikalta 113002, Suurtapahtumat.

Lausunnot

Konsernilakimies Janne Kytö:
Lakiyksiköllä ei huomautettavaa.

Talousjohtaja Jukka Männikkö:
Tampereen kaupungin taloudellinen tuki tapahtumalle sisältyy konsernihallinnon vuoden 2021 palvelu- ja vuosisuunnitelmaan.

Allekirjoitus

Konsernijohtaja Juha Yli-Rajala