§ 248 Oppisopimuskoulutuksen pienhankinta, Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto (OPH-2624-2017)

Lataa  Kuuntele 

TRE:3205/02.07.01/2021

Päätöspäivämäärä

3.9.2021

Päätöksen tekijä

Johtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Vt. oppisopimuspäällikkö Liisa Klinge,​ p. 050 540 5309 ja koulutustarkastaja Päivi Myllymaa p. 040 806 4981,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johtaja,​ ammatillinen koulutus Outi Kallioinen,​ p. 044 423 5473,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupunki,​ Tampereen seudun ammattiopisto Tredu,​ oppisopimuspalvelut pyysi tarjouksia oppisopimusmuotoisen Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon (OPH-​2624-​2017) toteuttamisesta. Tutkinto ei ole Tredun omassa järjestämisluvassa ja se hankitaan laajennetun oppisopimuskoulutuksen järjestämistehtävän luvalla,​ joka on Tredun järjestämisluvassa.

Kyseessä on julkisista hankinnoista säädetyn lain 25 §:n,​ liitteen E mukaisen palveluhankinnan kansallisen kynnysarvon alittava hankinta,​ johon ei sovelleta hankintalakia. Kyseessä on pienhankinta. 

Hankintamenettelynä käytettiin rajoitettua menettelyä. Tarjouspyyntö lähetettiin sähköpostitse 26.4.2021 seuraaville organisaatioille:

MIF Management Institute of Finland Oy

Rastor-​instituutti Ry

Verutum Oy (yhteistyössä Winnova Oy:n kanssa)

Koulutuskeskus Salpaus ky

TAKK Tampereen Aikuiskoulutuskeskus

SASKY Koulutuskuntayhtymä

Tarjouksen jättivät määräaikaan 10.5.2021 mennessä MIF Management Institute of Finland Oy, Rastor-​instituutti Ry, Verutum Oy (yhteistyössä Winnova Oy:n kanssa) ja SASKY Koulutuskuntayhtymä. Saadut tarjoukset olivat tarjouspyynnön mukaisia ja hyväksyttäviä.

Tarjouspyynnön ja siinä olevan palvelukuvauksen mukaan voidaan hankkia tarjoajalta tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto tai sen osia. Sopimuskausi on vuosi ja alkaa siitä,​ kun ensimmäinen hankintasopimus tähän hankintaan liittyen on allekirjoitettu.

Esitetään,​ että palveluntuottajiksi hyväksytään kaikki edellä mainitut hyväksytyn tarjouksen tehneet toimijat opiskelijakohtaisten hintojen mukaisesti. Koulutusta hankitaan asiakastarpeen perusteella ja hankinnasta neuvotellaan Tredun oppisopimuspalvelujen kanssa. Kustakin hankinnasta tehdään erillinen hankintasopimus. Hankintojen arvonlisäveroton kokonaishinta on enintään 290 000 €.

Lopullinen opiskelijakohtainen hinta muodostuu kunkin opiskelijan henkilökohtaistamisen perusteella ja voi olla vähemmän kuin tarjottu enimmäishinta.

Koulutusta hankitaan asiakaskysynnän mukaisesti ja periaatteena on, että kaikille tarjoajille avautuu mahdollisuus vähintään yhden, oman kompetenssinsa mukaisen, kohtuullisen laajan ryhmän toteutamiseen  tarjouskilpailutuksen ehtojen puitteissa. Hankittavan koulutuksen tulee palvella ensisijaisesti Pirkanmaan elinkeinoelämää ja sitä tukevia toimijoita.

Hankintasopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista edellytyksellä,​ että hankintapäätös on saanut lainvoiman.

Päätösesitys perusteluineen tulee julkiseksi vasta päätöksenteon jälkeen ja asiakirjat ovat liikesalaisuuksia lukuun ottamatta julkisia sopimuksen tekemisen jälkeen sekä asianosaisjulkisia hankintapäätöksen jälkeen (laki viranomaisen toiminnan julkisuudesta 621/1999). Asiakirjoja säilytetään sähköisessä muodossa Tampereen seudun ammattiopistossa.

Johtajan,​ ammatillinen koulutus päätösvalta asiassa perustuu palvelualueen johtajan päätökseen 27.4.2021 § 87 Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen toimintasääntö. (Toimintasäännön liite: Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtajan toimivallan siirtäminen 1.5.2021 alkaen.)

Päätös

Hankitaan Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon (OPH-​2624-​2017) toteutusta alla olevilta koulutuksen tarjoajilta opiskelijakohtaisten hintojen mukaisesti.

MIF,​ Management Institute of Finland Oy (y-​tunnus 2460281-​5)

Rastor-​instituutti Ry (y-​tunnus 0201689-​0)

Verutum Oy (y-​tunnus 1798271-​7) Näytöt hankitaan erikseen Länsirannikon koulutus Oy Winnovalta,​ eivät sisälly tähän hankintaan.

SASKY koulutuskuntayhtymä ( Y-tunnus: 0204964-1)

Sopimuskausi on vuosi ja alkaa siitä,​ kun ensimmäinen hankintasopimus tähän hankintaan liittyen on allekirjoitettu.

Kokonaishankinnan arvonlisäveroton hinta on enintään 290 000 euroa sopimuskauden aikana.

Sopimus voidaan tehdä, kun hankintapäätös on lainvoimainen. Jokaisesta hankinnasta tehdään kirjallinen hankintasopimus.

Hankintapäätös sitoo kaupunkia vasta,​ kun sopimusta koskeva päätös on saanut lainvoiman ja sopimus on allekirjoitettu.

 

Allekirjoitus

Johtaja Outi Kallioinen