§ 231 Lausunto apulaisoikeuskanslerille kantelusta

Lataa  Kuuntele 

TRE:5399/01.02.00/2021

Päätöspäivämäärä

8.10.2021

Päätöksen tekijä

Rakennuttamisjohtaja, Kaupunkiympäristön palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Hallintolakimies Tiina Kyöttilä-​Vettenranta,​ puh. 040 778 0695,​ etunimi. sukunimi@tampere.fi ja henkilöstö-​ ja hallintopäällikkö Riikka Kolkkala,​ puh. 041 730 9792,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Päätöksen perustelut

Rakennuttamisjohtaja on 15.4.2020 (§ 29) päättänyt, että satamapäällikön 1. varahenkilöksi nimetään rakennuttamisjohtaja Milko Tietäväinen. Kantelija on kannellut päätöksestä apulaisoikeuskanslerille. Apulaisoikeuskansleri on kehottanut Tampereen kaupunkia antamaan lausuntonsa asiasta sekä hankkimaan kantelun tutkimiseksi tarpeellisen selvityksen. Selvitykseen on tullut liittää rakennuttamisjohtajan henkilökohtainen selvitys ja asianomaisena ajankohtana voimassa ollut kaupunkiympäristön palvelualueen toimintasääntö.

Apulaisoikeuskanslerille annettava lausunto on liitteenä. Lausunnon mukaan Milko Tietäväinen ei ole ollut hallintolain tarkoittamalla tavalla asianosainen asiassa eikä ole ollut esteellinen toimimaan kantelun kohteena olevassa asiassa. Lausunnon mukaan Milko Tietäväinen ei ole toiminut satamapäällikkönä päätöksentekohetkellä. 

Rakennuttamispäällikön päätösvalta asiassa perustuu kaupunkiympäristön palvelualueen johtajan päätökseen 26.3.2021 § 28 (kaupunkiympäristön paveluryhmien vetäjien, projektijohtajan, kaupungingeodeetin sekä palvelupäällikön varahenkilöt) ja kaupunkiympäristön palvelualueen toimintasäännön liitteenä olevaan delegointimatriisin. Toimintasäännön (delegointimatriisi) mukaan rakennuttamisjohtaja päättää johtamansa toiminnan osalta kanteluihin vastaamisesta. Koska kantelu koskee rakennuttamisjohtaja Milko Tietäväistä, on rakennuttamisjohtaja Tietäväinen jäävi asiassa. Kaupunkiympäristön palvelualueen johtajan päätöksen 26.3.2021 § 28 mukaan rakennuttamispäällikkö on rakennuttamisjohtajan 1. varahenkilö.

Päätös

Apulaisoikeuskanslerille annetaan liitteenä oleva Tampereen kaupungin lausunto rakennuttamisjohtajan tekemää viranhaltijapäätöstä 15.4.2020 (§ 29) koskevasta kantelusta.

 

Lausunnot

 

 

 

Allekirjoitus

Rakennuttamisjohtajan 1. varahenkilö, rakennuttamispäällikkö Petri Kantola