§ 83 Amurin rakenteellisen pysäköinnin hallinnollisen mallin konseptointityön hankinta

Lataa  Kuuntele 

TRE:5620/02.07.01/2021

Päätöspäivämäärä

17.9.2021

Päätöksen tekijä

Hankejohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Hankekehityspäällikkö Mikko Siitonen, +358417303249 ja talous- ja hankintavastaava Pekka Ranta, +358 50 564 6637, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hankejohtaja Tero Tenhunen, +358 50 540 2860, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Amurin alue on yksi Tampereen keskustan merkittävimpiä täydennysrakentamisen alueita. Vuonna 2019 laaditussa Amurin yleissuunnitelmassa esitetään täydennysrakentamista pääosin yksityisessä omistuksessa oleville asunto-osakeyhtiöille. Asemakaavan muutos on käynnistynyt ensimmäisten taloyhtiöiden osalta, mutta pysäköintiin liittyvät haasteet estävät tai hidastavat hankkeiden käynnistymistä.  Pysäköintihaasteiden ratkaisemiseksi on tarkasteltu keskitettyä rakenteellista pysäköintiä. Pysäköintilaitoksen/-laitosten toteuttamiseksi on kuitenkin muodostettava uudenlainen, liiketoiminnallisesti kannattava hallintomalli. Työ toimii alustavana taustaselvityksenä. Suunniteltavaa mallia on tarkoitus hyödyntää Tampereen kaupungin vastaavissa tulevissa hankkeissa, esimerkiksi Viinikanlahden hankkeessa sekä Tammelan täydennysrakentamisessa.

Kyseessä on kansallisen kynnysarvon alittava pienhankinta kilpailuttaen. Hankintalakia ei sovelleta. Hankittavan työn erityislaatuisuuden vuoksi hankintamenettelyksi valittiin rajoitettu menettely, jossa tunnistettiin etukäteen viisi potentiaalista tarjoajaa: Trewe Oy, Capex Advisors Oy, KPMG Oy, Ernst & Young Oy ja PJ Maa Partners Oy. Trewe Oy, Capex Advisors Oy sekä KPMG Oy jättivät tarjoukset määräaikaan mennessä.  Hankinnasta ilmoitettiin valituille tarjoajille Buildercom-projektipankkipalvelun kautta sähköpostilla. Kilpailutus oli käynnissä 19.8.-31.8.2021. Tarjoajilla oli mahdollisuus kysyä tarjouspyyntöön liittyviä kysymyksiä tarjoajille avoimessa tilaisuudessa 24.8.2021. Kaikki tarjouksen jättäneet ehdokkaat hyväksyttiin tarjousten vertailuun, sillä kaikki täyttivät tarjoajille asetetut sekä tilaajavastuuseen liittyvät kriteerit. Tarjoukset arvioitiin arviointiperusteiden mukaisesti. Täytetty arviointitaulukko on päätöksen liitteenä. 

KPMG Oy:n tarjous vastaa tilaajan tarpeeseen parhaiten ja on kokonaistaloudellisesti edullisin.  

Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtajan päätöksellä toimivalta kehitysohjelmien hankintapäätösten tekemiseen on siirretty kehitysohjelmien hankejohtajalle tai talous- ja hankintavastaavalle.

 

Päätös

Rakenteellisen pysäköinnin hallinnollisen mallin konseptointityö tilataan KPMG Oy:ltä (1805485-9). Hankinnan kokonaisarvo on enintään 34 400€ (alv 0%). Kustannukset maksetaan Viiden tähden keskusta -kehitysohjelman projektilta K1540_19128311. Tämä hankintapäätös on Tampereen kaupunkia sitova vasta, kun työtä koskeva tilaus on tehty. Kehitysohjelmat-yksikössä työn vastuuhenkilönä toimii hankekehityspäällikkö Mikko Siitonen.

 

Allekirjoitus

Hankejohtaja Tero Tenhunen