§ 103 Tampereen kaupungin edustajan nimeäminen AuroraAI-ohjelman ohjausryhmään

Lataa  Kuuntele 

TRE:6707/00.01.05/2021

Päätöspäivämäärä

6.10.2021

Päätöksen tekijä

Pormestari

Valmistelijan yhteystiedot

Hallinnon harjoittelija Miia Anttila, puh. 040 484 3111, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Pormestarin sihteeri Ritva Vakkuri, puh. 0400 780 866, etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Päätöksen perustelut

Valtiovarainministeriö on asettanut Kansallisen tekoälyohjelma AuroraAI:n (AuroraAI-ohjelma) toimikaudelle 1.1.2020-31.12.2022 (VN/1332/2020). Ohjelma pohjautuu pääministeri Sanna Marinin hallitusohjelman kirjaukseen jatkaa arjesta ja liiketoiminnasta sujuvampaa tekevän AuroraAI-verkon kehittämistä tietoturvallisesti ja eettisesti kestävällä tavalla. AuroraAI-verkon tehtävänä on luoda teknisiä edellytyksiä ja toiminnallisia edellytyksiä julkisen hallinnon uudistamiselle ihmiskeskeisellä ja elämäntapahtumalähtöisellä tavalla.

Tavoitteena on, että ohjelmassa tehtävällä kehittämisellä luodaan edellytyksiä kansalaisten arjen sujuvoittamisele ja sille, että ihmiset löytävät tarvitsemansa palvelut entistä paremmin. Asetettava ohjausryhmä tukee ohjelman toimeenpanoa käsittelemällä ohjelman toimintasuunnitelmat ja kehitetyt tuotokset käyttöönotettavaksi, toimimalla kehittämistä ohjaavana elimenä sekä luomalla neuvoa-antavat suositukset ohjelmakauden jälkeiselle kehittämistyölle.

Hallintosäännön 34 § 6) kohdan mukaan pormestari päättää kaupungin edustajien nimeämisestä, ellei muualla ole toisin määrätty.

 

Päätös

Tampereen kaupungin edustajaksi AuroraAI-ohjelman ohjausryhmään nimetään Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja Teppo Rantanen. 

Allekirjoitus

Anna-Kaisa Ikonen, pormestari