§ 50 Tampereen harrastamisen malli -projektin toteuttaminen sivistyspalveluissa 2021 - 2022

Lataa  Kuuntele 

TRE:2846/02.04.01/2021

Päätöspäivämäärä

7.10.2021

Päätöksen tekijä

Johtaja, sivistyspalvelujen palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Kehittämispäällikkö Mikko Tiirikainen, p. 040 806 3533, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Pirjo-Liisa Länkinen, p. 040 801 6082, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen harrastamisen malli 2021-2022 -projekti toteutetaan ajalla 1.8.2021 – 30.06.2022.

Tampereen harrastamisen malli -projektissa luodaan laajan yhteistyöverkoston kanssa koko kaupungin yhteinen Lupa harrastaa -harrastuskulttuuri, joka edistää lasten ja nuorten aktiivisuutta, hyvinvointia ja yhdenvertaisuutta. Lupa harrastaa tarjoaa oppilaalle harrastuspolun, jota seuraamalla oppilaalla on mahdollisuus löytää itselleen mieluisa harrastus. Tavoitteena on tarjota lapselle aktiivine ja viihtyisä koulupäivä yhteistyössä järjestöjen, seurojen sekä Tampereen kaupungin kulttuuripalvelujen ja liikunta- ja nuorisopalvelujen kanssa. Lapsille ja nuorille mahdollistetaan omaehtoinen tekeminen ja sitä kautta vahvistetaan lapsen ja nuoren onnistumisen kokemuksia.

Projektin omistaja on sivistyspalvelujen palvelualueen johtaja Lauri Savisaari.

Projekti toteutetaan yhteistyössä perusopetuksen, kulttuurin palveluryhmän ja liikunta ja nuoriso palveluryhmien kassan. Päävastuu projektin toteuttamisesta on perusopetuksen palveluryhmällä ja se toimii projektin omistavana yksikkönä. Kulttuurin palveluryhmästä mukana ovat mm. kirjastot ja Sara Hilden akatemia sekä liikunta ja nuoriso palveluryhmästä Nuorten kulttuurikeskus 13 ja nuorisokeskukset. Toteuttajakumppaneina toimivat urheiluseurat ja muut kolmannen sektorin toimijat.  

Tampereen kaupungin hallintosäännön 37 §:n mukaan projektin toteutuspäätös kuuluu sivistyspalvelujen palvelualueen johtajan tehtäviin. 

Projektipäällikkönä toimivat kehittämispäällikkö Mikko Tiirikainen ja suunnittelija Miina Mäkinen perusopetuksen palveluryhmästä.

Taloushallinnon yhteyshenkilö on taloussuunnittelija Liisa Keskiruusi ja projektiasiantuntija Jaana Hautala.

Projektipäällikön ja projektiryhmän jäsenten esimiehenä toimii heidän vakituiset esimiehensä ja taloushallinnon yhteyshenkilön esimiehenä hänen vakituinen esimiehensä.

Menojen ja tulojen hyväksyntäoikeus ja tilaamisoikeudet projektiin liittyvissä asioissa määrittyvät projektin omistavan yksikön tilaamisoikeuksien mukaisesti. 

Projektiin liittyvien laskujen asiatarkastus kuuluu projektipäällikölle.

Projektissa noudatetaan Tampereen kaupungin hankintaohjeistusta, taloudenhoidon konsernimääräystä ja projektiohjeistusta. 

Projekti on käsitelty ja hyväksytty toteutukseen Sivistyspalveluiden salkku-johtoryhmässä 7.5.2021. 

 

 

 

Päätös

Tampereen harrastamisen malli 2021-2022 -projekti toteutetaan ajalla 1.8.2021 – 30.06.2022 Tampereen kaupungin perusopetuksen palveluryhmässä yhteistyössä muiden sivistyspalvelujen palveluryhmien sekä urheiluseurojen ja muiden kolmannen sektorin toimijoiden kanssa.

Projektin kokonaiskustannusarvio on 1 062 500 €, josta ulkopuolisen rahoituksen (aluehallintoviraston päätös 31.5.2021, LSSAVI/5891/2021) osuus on 850 000 € ja Tampereen kaupungin omarahoitusosuus on 212 500 €. Omarahoitusosuudesta vastaa perusopetuksen palveluryhmä. 

Rahoitus on käytettävissä 30.06.2022 saakka.

Projektin omistaja on sivistyspalvelujen palvelualueen johtaja Lauri Savisaari.

Projektipäälliköksi nimetään perusopetuksen kehittämispäällikkö Mikko Tiirikainen ja suunnittelija Miina Mäkinen (työtunnit 100 %).

Projektiryhmän jäseniksi nimetään suunnittelija Miina Mäkinen, luokanopettaja Katja Saxholm ja tuntiopettaja Annika Urvikko.

Projektin ohjausryhmään nimetään perusopetujohtaja Kristiina Järvelä (puheenjohtaja), nuorisopalvelujohtaja Jukka Etu-Seppälä, kulttuurijohtaja Juha Ahonen, rehtori Maaret Tervonen, suunnittelija Miina Mäkinen, kehittämispäällikkö Mikko Tiirikainen ja taloussuunnittelija Liisa Keskiruusi. 

Taloushallinnon yhteyshenkilöt ovat Liisa Keskiruusi (sivistyspalvelujen taloushallinto) ja Jaana Hautala (Konsernihallinto).

Projektin kustannukset maksetaan kustannuspaikalta 131004 ja projektin SAP-tunnus on H1310_TREHA/Perusopetus. 

Allekirjoitus

Johtaja Lauri Savisaari