§ 506 Tilojen vuokraaminen Telia Finland Oyj:lle telelaitteiden asentamiseksi osoitteesta Rauhaniementie 19

Lataa  Kuuntele 

TRE:6387/02.07.03/2021

Päätöspäivämäärä

21.9.2021

Päätöksen tekijä

Kiinteistöjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Tila-​asiantuntija Jori Komulainen,​ p. 040 359 2295,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Lisätietoja päätöksestä

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm,​ p. 0400 205 044,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Päätöksen perustelut

Rejlers Finland Oy ja Tampereen Tilapalvelut Oy ovat yhteistyössä suunnitelleet ja toteuttaneet uuteen Koukkuniemen Männistö -rakennukseen Telian verkkokuuluvuutta palvelevan sisäantenniverkon. Kaupallisen kuuluvuusverkon tilankäytöstä ja toteuttamisesta tulee laatia erillinen vuokrasopimus.

Kiinteistö valmistaudutaan vuokraamaan maakunnalliselle Hyvinvointialueelle, jonka toteutuessa huomioidaan tarvittaessa myös operaattoreille tehdyt sopimukset. Telian Männistö-kohteen asennuksilla on tekninen yhtymäkohta alunperin Impivaara-rakennuksen sekä sen viereisten rakennusten asennustoteutukseen. Kuitenkin uudisrakennuskohteena ja uutena asennussuunnitelmana on perusteltua solmia kohdekohtainen sopimus uusilla ajantasaisilla vuokraehdoilla. Mikäli myöhemmin Impivaaran sopimus jäisi tarpeettomaksi, voidaan Männistöön soveltaa sen voimassaolevia ehtoja ja päivittää tarvittaessa asennussuunnitelmaa.

Telian verkkotyöt toteutettiin tammikuun 2021 aikana Männistö-kohteen muun valmistumisen yhteydessä.

Hansel Oy (y-​tunnus 0988084-​1) kilpailutti Tampereen kaupungin toimeksiannosta Tampereen kaupunkiseudulle kommunikaatiopalvelut,​ sopimusnumero T/4758/30062020/JRA. Kilpailutuksen voitti Telia Finland Oyj (y-​tunnus 1475607-​9). Tuloksen johdosta Tampereen kaupungin matkapuhelinoperaattoriksi vaihtui Telia. Tampereen kaupungin hallinnoimien kiinteistöjen sisäkuuluvuudet edellyttävät toimenpiteitä,​ jotta uuden operaattorin signaalit ovat riittävän voimakkaita ja mahdollistavat päätelaitteiden tehokkaan käytön.

Vuokra-​aika on neuvoteltu asennusajankohta huomioiden alkamaan 1.1.2021. Vuokrasopimus on voimassa tietohallintojohtajan teleoperaattoripalveluiden määräaikaista hankintapäätöstä 26.1.2021 § 12 vastaavasti 29.6.2026 saakka kolmen (3) kuukauden molemmin puolisin irtisanomisajoin. Tämän jälkeen vuokrasopimus neuvotellaan uudelleen riippuen Tampereen kaupunkiseudun kommunikaatiopalveluidenkilpailutuksen tuloksesta. Irtisanomisaika lasketaan sen kuukauden viimeisestä kalenteripäivästä alkaen,​ jona irtisanominen on kirjallisesti vastaanotettu.

Asunto-​ ja kiinteistölautakunnan päätöksen 23.10.2019 § 144 mukaisesti asian päättää kiinteistöjohtaja,​ kun kyse on rakennusten,​ tilojen ja niihin liittyvien alueiden vuokraamisesta.

Päätös

Telia Finland Oy:lle (y-​tunnus 1475607-​9) vuokrataan osoitteesta Rauhaniemenkatu 19 Männistö-nimisestä rakennuksesta Tampereen Tilapalvelut Oy:n hankehallinnan kanssa yhteistyössä suunnitellut ja asennussuunnitelmassa erikseen määritellyt tilat sisäkuuluvuuden parantamiseksi. Asennukset toteutetaan yhteensovittaen Tampereen Tilapalvelut Oy:lta tilatun hankkeen kanssa ja vuokraus on voimassa enintään 29.6.2026 saakka. Irtisanomisaika on kolme (3) kuukautta molemmin puolin. Tiloista ja laitteista ei peritä vastiketta. Vuokrauksen yleiset ehdot määritellään tarkemmin kohteen vuokrasopimuksessa.

Allekirjoitus

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm