§ 3 Neuletakkien hankinta Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitoksella

Lataa  Kuuntele 

TRE:6800/02.07.01/2021

Päätöspäivämäärä

4.10.2021

Päätöksen tekijä

Liikennejohtaja, Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitos

Valmistelijan yhteystiedot

Johdon assistentti Eveliina Högerman, puh. 041 730 9331, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Eveliina Högerman, puh. 041 730 9331, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Liikennejohtaja Ilkka Ala-​Maakala:

Tampereen Seudun Joukkoliikenne edellyttää Tampereen Kaupunkiliikenteen tuotantosopimuksessa,​ että linja-​autonkuljettajat työssään käyttävät siistiä ja asiallista linja-​autonkuljettajan työasua. Tämä työasu on työnantajan tarjottava työntekijöilleen. TKL:llä linja-​autonkuljettajien työasujen kehityksestä ja hankinnasta vastaa liikennejohtaja Ilkka Ala-​Maakala. TKL:n työasut ovat yrityksen omaisuutta ja niiden varastoa täydennetään tarpeen mukaan ajoittain.

Virkavaatevaraston neuletakkien useat koot ovat loppuneet ja täydennystarve on siten välttämätön. Sen vuoksi päätimme hankkia pienen erän neuletakkeja kevyemmällä rajoitetulla pienhankintojen kilpailutusmenetelmällä. Tarjouspyyntö lähetettiin sähköpostitse 13.09.2021 työvaatteita tarjoaville yrityksille Image Wear Oy, Tamrex Oy ja Tmi Talla Stenbäck. Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitos on arvioinut ja todennut ko. tarjouspyyntöihin valitut toimittajat luotettaviksi ja toimituskykyisiksi suorittamaan kyseinen hankinta. Tarjousta pyydettiin miesten neuletakeista. Lisäksi neuletakeissa oli oltava brodeeraus teksti rinnan kohdalla vasemmalla puolella.  Yrityksistä Image Wear Oy sekä Tamrex Oy vastasivat tarjouksella ja Tmi Talla Stenbäck ei vastannut tarjouksella.

 Image Wear Oy:n vaate oli ohut rakenteeltaan eikä näin ollen vastaa käyttötarkoitusta. Vaatteen käyttötarkoitus on suojata sekä lämmittää kuljettajaa talviolosuhteissa ajotehtävässä, jolloin esimerkiksi etuovea avataan usein matkustajien kyytiinnousuissa. Asia on todettu yhteisymmärryksessä yrityksen edustajan kanssa ja näin ollen Tamrex Oy voitti tarjouskilpailun. Kaikki tämän hankinnan asiakirjat säilytetään Tampereen kaupungin sähköisessä arkistossa.

 

Päätös

Päätän,​ että neuletakit hankitaan Tamrex Oy:lta esityksen mukaisesti. Hankinnan kokonaishinta on 5.516,​00 euroa ALV 0%. Hankinnasta ei tehdä tämän päätöksen lisäksi erillistä hankintasopimusta. Tilaus voidaan tehdä kun hankintapäätös on lainvoimainen.

Allekirjoitus

Liikennejohtaja Ilkka Ala-Maakala, puh. 0505909309, etunimi.sukunimi@tampere.fi