§ 120 Viinikanlahden ilmastuksen prosessiasiantuntijapalvelun hankinta

Lataa  Kuuntele 

TRE:6116/02.07.01/2021

Päätöspäivämäärä

22.9.2021

Päätöksen tekijä

Toimitusjohtaja, Tampereen Vesi

Valmistelijan yhteystiedot

Kehityspäällikkö Risto Mäki, puh.040 145 0608, etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Lisätietoja päätöksestä

Toimitusjohtaja Petri Jokela, puh.040 556 0604, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen Vesi on saanut Ympäristöministeriön rahoitusta Viinikanlahden jätevedenpuhdistamolla toteutettavaan ilmastuksen optimointihankkeeseen, jonka tarkoituksena on säästää ilmastusenergiaa aikaisempaa tarkemmalla prosessinohjauksella. Rahoitushakemuksen hankesuunnitelmassa esitetty alkuperäinen prosessiasiantuntija ei ole enää käytettävissä, joten hankkeen toteuttamiseksi on etsitty uusi asiantuntija, jotta hanke voidaan toteuttaa sisällöltään hankesuunnitelman mukaisena.

Koska hankesuunnitelma ja rahoituspäätös asettivat reunaehtoja prosessiasiantuntijapalvelun sisällölle, on uusi asiantuntija valittu neuvottelemalla. AFRY Finland Oy kykenee tarjoamaan hankesuunnitelmaa vastaavan prosessiasiantuntijapalvelun vaaditussa aikataulussa ja hankesuunnitelman mukaisin kustannuksin, lisäksi AFRY Finland Oy:llä on käytössään Viinikanlahden jätevedenpuhdistamon prosessin simulointimalli prosessimuutoksien testaamiseksi ja kattava kokemus hankesuunnitelman mukaisista prosessitoteutuksista. Näistä syistä hankinta tehdään yhden tarjouksen perusteella.

Hankinnan reunaehdot käytiin läpi neuvottelussa 17.8.2021, minkä jälkeen AFRY Finland Oy:ltä pyydettiin tarjous prosessiasiantuntijapalvelusta. Tampereen Vesi Liikelaitos on neuvottelussa arvioinut ja todennut toimittajan luotettavaksi ja toimituskykyiseksi suorittamaan kyseinen hankinta. AFRY Finland Oy:n tarjous saatiin 18.8.2021, tarjoushinta oli 32 000,00 euroa (alv 0%) kokonaispalkkiona. Tarjous oli hyväksyttävissä. Kyseessä oli erityisalojen hankintalain kynnysarvot alittava hankinta.

Päätösehdotus perusteluineen tulee julkiseksi vasta päätöksen teon jälkeen ja asiakirjat ovat liikesalaisuuksia lukuun ottamatta julkisia sopimuksen tekemisen jälkeen sekä asianosaisjulkisia hankintapäätöksen jälkeen. Tilaus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän jälkeen päätöksen tiedoksisaannista edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman. 

 

Päätös

Tampereen Vesi Liikelaitos hankkii Viinikanlahden jätevedenpuhdistamon ilmastuksen optimointiprojektin prosessiasiantuntijapalvelun AFRY Finland Oy:ltä (y-tunnus 0625905-6) 18.8.2021 päivätyn tarjouksen mukaiseen hintaan. Hankinnan kokonaishinta on 32 000,00 euroa. Hinnat ovat verottomia ja niihin lisätään voimassa oleva arvonlisävero.

Hankintapäätös sitoo Tampereen Vesi Liikelaitosta vasta, kun tilaus on tehty.

 

Allekirjoitus

Toimitusjohtaja Petri Jokela