§ 269 Skills Finland ry:n valmennusyksikkösopimuksen hyväksyminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:6590/12.01.01/2021

Päätöspäivämäärä

24.9.2021

Päätöksen tekijä

Johtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Kilpailupäällikkö Katja Aaltonen, puh. 040 726 5209, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johtaja, ammatillinen koulutus Outi Kallioinen, puh. 044 423 5473, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Skills Finland haki huippuvalmennusyksiköitä, lajipäälliköitä ja huippuvalmentajia toteuttamaan ja kehittämään huippuosaajien valmennusta vuosina 2021–2023. Huippuvalmennusyksikköstatuksen saamisen edellytyksenä on, että koulutuksen järjestäjällä / oppilaitoksella on nimettynä joko yhden tai useamman lajin Skills-lajipäälliköitä ja/tai huippuvalmentajia. Lajipäällikkönä ja huippuvalmentajana toimiminen kehittää opettajan ammattitaitoa ja hyödyttää näin koko organisaatiota.

Huippuosaajia valmennetaan yksilöllisten opintopolkujen ja Huippuosaajana toimiminen -tutkinnon osan sekä oppisopimuksen (AT ja EAT) avulla opiskelijan omien tavoitteiden mukaisesti. Toisilla tavoitteena ovat kilpailut, toisilla esim. jatko-opinnot tai yrittäjyys. Tarkoituksena on, että nuorten valmennus kaikkiin näihin tarkoituksiin tapahtuu saman valmennusjärjestelmän puitteissa.

Huippuvalmentaja vastaa mm. yhdessä lajipäällikön ja ekspertin kanssa lajinsa valmennuksen organisoinnista ja kilpailukohtaisesta budjetoinnista sekä valmennussuunnitelmien laatimisesta lajin valmennettaville ja kilpailijoille. Huippuvalmentaja toimii sekä huippuosaajien että WorldSkills- ja EuroSkills-kilpailijoiden valmentajina. (Lähde: Skills Finland hakukirje ja kuvaus toiminnasta.)

Tommi Mäntylä on toiminut pitkään putkiasennuksen lajin ammattitaidon SM-kilpailujen (Taitaja) parissa eri tehtävissä. Mäntylä toimi Taitaja2018-kilpailujen putkiasennuksen lajin lajivastaavana Tampereella. Hän on valmentanut ansiokkaasti useita Tredun opiskelijoita lajissa, usean vuoden ajan, aina palkintosijoille saakka. Mäntylä oli valittuna expertiksi EuroSkills 2021 -kilpailuihin Itävallan Graziin, Suomi vetäytyi kisasta vallitsevan pandemiatilanteen vuoksi. Mäntylä kuuluu lajin valtakunnalliseen lajiohjausryhmään. Seuraava tähtäin on Taitaja2022-kilpailu Porissa, jonka jälkeen katseet suunnataan jälleen kansainvälisiin EuroSkills-kilpailuihin, jotka järjestetään Pietarissa vuonna 2023. Tredu esitti Mäntylää huippuvalmentajan tehtävään. Mäntylä tuli valituksi tehtävään ja näin ollen Tredu toimii myös huippuvalmennusyksikkönä kaudella 2021-2023. Skills ry tekee yhteistyösopimukset kaikkien huippuvalmennusyksiköiden kanssa.

Johtajan, ammatillinen koulutus päätösvalta asiassa perustuu palvelualueen johtajan päätökseen 3.9.2021 § 134 Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen toimintasääntö. (Toimintasäännön liite: Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtajan toimivallan siirtäminen 6.9.2021 alkaen.)

Päätös

Hyväksytään liitteenä oleva Skills Finland ry:n ja Tampereen kaupungin / Tampereen seudun ammattiopisto Tredun välinen yhteistyösopimus 2021–2023.

Sopimus sitoo Tampereen kaupunkia kuitenkin vasta, kun kaupungin sopimusta koskeva päätös on saanut lainvoiman.

Allekirjoitus

Johtaja Outi Kallioinen