§ 142 Sopimus suoratoistojen ja tallenteiden julkaisujärjestelmä (IBM Video Streaming) -ohjelmistopalvelusta Atea Finland Oy:n kanssa

Lataa  Kuuntele 

TRE:6454/02.07.01/2021

Päätöspäivämäärä

21.9.2021

Päätöksen tekijä

Tietohallintojohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Tietohallintokoordinaattori Kalle Lehtinen,​ puh. 041 730 0341,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Tietohallintojohtaja Jarkko Oksala, puh.050 558 8958, etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Päätöksen perustelut

Tampereen perusopetuksen Mediakoulu on käyttänyt omalla sopimuksellaan IBM Video Streaming -palvelua. Palvelu siirretään osaksi tietohallinnon jatkuvia palveluita uudella sopimuksella.

Tampereen kaupunki on sitoutunut (tietohallintojohtaja 10.09.2019 § 72, TRE:5532/07.02.00/2019) Tiera verkkokauppa -puitesopimukseen seuraavien osa-alueiden osalta: työasemat (pöytäkoneet, kannettavat, näytöt) ja tarvikkeet, mobiililaitteet (tablet-laitteet ja puhelimet) ja tarvikkeet, tulostimet, monitoimilaitteet ja tulostuspalvelut sekä tarvikkeet, AV-laitteet ja -ratkaisut sekä tarvikkeet, ohjelmistot ja lisenssit sekä elinkaaripalvelut ja muut palvelut. Verkkokauppapalvelun Kuntien Tiera Oy:lle tuottaa Atea Finland Oy. 

Kuntien Tiera Oy on kunta-​asiakkaidensa omistama,​ voittoa tavoittelematon yhtiö. Tampereen kaupunki on Kuntien Tiera Oy:n omistaja. Tieran yhtiöjärjestyksessä määrätään,​ että yhtiö toimii julkisista hankinnoista annetun lain tarkoittamassa mielessä omistajiensa sidosyksikkönä ja yhteishankintayksikkönä. Tieran osakkeenomistajat käyttävät Tierassa hankintalain tarkoittamalla tavalla määräysvaltaa yhtiöjärjestyksen,​ yhtiökokouksen,​ ohjausryhmien,​ nimitysvaliokunnan ja hallituksen kautta. Lakia julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista ei sovelleta hankintaan,​ jonka hankintayksikkö tekee sidosyksiköltään.

Atea Finland Oy on 14.9.2021 antanut tarjouksen IBM Video streaming -ohjelmistopalvelusta. Ohjelmistopalvelun arvonlisäveroton vuosihinta on noin 8700 euroa.

​Hankinta-asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Päätösesitys perusteluineen tulee julkiseksi päätöksenteon jälkeen. Tarjoukset ja muut hankintaa koskevat asiakirjat tulevat julkisiksi asianosaisille hankintapäätöksen tekemisen jälkeen. Yleisesti julkisiksi tarjousasiakirjat tulevat, kun hankintaa koskeva sopimus on tehty. Asiakirjoja säilytetään kaupungin sähköisessä arkistossa. Muutoksenhakua varten asiakirjat on saatavissa Tampereen kaupungin tietohallintoyksiköstä.

​Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista sillä edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman. ​

Sopimuksen vastuuhenkilönä toimii ICT-palveluvastaava, jota vakanssia tällä hetkellä hoitaa Juha Salmela. Vakanssinhoitajan vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin haltijalle. Vastuuhenkilö huolehtii yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle.

Tampereen kaupungin konsernihallinnon toimintasäännön liitteen 1 (delegointimatriisi) mukaan tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupungin ICT-hankinnoista, ICT-sopimusten ehdoista, hyväksymisestä ja allekirjoittamisesta. Lisäksi tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupunkiseudun tietohallintosopimuksessa määritellyistä asioista.

Päätös

Sopimus suoratoistojen ja tallenteiden julkaisujärjestelmä (IBM Video Streaming) -ohjelmistopalvelusta yhden vuoden sopimuskaudeksi tehdään Kuntien Tiera Oy:n Tiera Verkkokauppa -puitesopimuksen toimittaja Atea Finland Oy:n (Y-tunnus: 0919156-0) kanssa. Sopimusta voidaan jatkaa vuosittain tarpeen mukaisesti.

Sopimuksen vastuuhenkilöksi nimetään ict-palveluvastaava Juha Salmela.

Sopimuksen arvonlisäveroton vuosikustannus on noin 8700 euroa.

Vuonna 2021 kustannus kohdistetaan prr-osalle K1130_ICT_08, Opetuksen ICT-muutokset.

Vuonna 2022 kustannus kohdistetaan Opetuksen ICT:n jatkuvien palvelujen projektirakenteen osalle J1130_08_034.

Sopimus hankinnasta syntyy vasta hankintasopimuksen allekirjoituksella.

Allekirjoitus

Tietohallintojohtaja Jarkko Oksala