§ 89 Läntisen keskustan kulttuurikehän palvelumuotoilu

Lataa  Kuuntele 

TRE:6606/02.07.01/2021

Päätöspäivämäärä

25.9.2021

Päätöksen tekijä

Hankejohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Hankekehityspäällikkö Mikko Siitonen ja talous- ja hankintavastaava Pekka Ranta, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hankejohtaja Tero Tenhunen, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Osana Tampereen kaupungin Viiden tähden keskusta -kehitysohjelmaa on laadittu visio Läntisen keskustan tulevaisuudesta. Laajalla osallistumisprosessilla toteutettu visio tunnistaa lukuisia toimenpiteitä Tammerkosken länsipuolisen keskustan kehittämiseksi.

Yksi keskeinen toimenpide-ehdotus on alueen nykyisten ja tulevien kulttuurikohteiden nivominen tunnistettavaksi kokonaisuudeksi ― kulttuurikehäksi (työnimi). Kulttuurikadut, -mailit ja -silmukat ovat maailmalla monissa kaupungeissa keskeinen matkailukohde ja tunnistettava osa kaupungin keskustoja. Myös Tampereella tavoitellaan tällaista kokonaisuutta, jossa yksittäiset kulttuurikohteet ovat yhteydessä toisiinsa esim.:

  • Fyysisen ympäristön elementtien kautta (esim. opasteet, julkinen taide, katukalusteiden muotoilu, kadun pintamateriaalit, viherelementit, valaistus)
  • Markkinoinnin kautta (esim. yhteinen tunnus, yhteismarkkinointi, mainospaikat katukuvassa)
  • Digitaalisten ratkaisujen kautta (esim. ominaisuudet Tampere.Finland -applikaatiossa, pelillisyys, tarinallisuus, historian esiin tuominen)
  • Yhteisten tapahtumien ja tempausten kautta.

Palvelumuotoilun avulla halutaan viedä idea konkreettiseksi toteutussuunnitelmaksi, joka ottaa huomioon läntisen keskustan kehittämisen tavoitteet, kulttuuritoimijoiden ja alueen muiden toimijoiden toiveet sekä asiakkaiden näkemyksen.

Kyseessä on voimassa olevien palvelumuotoilun puitesopimuskumppanien kesken järjestetty pienkilpailutus. Tarjouspyyntö lähetettiin seuraaville palvelumuotoilun puitesopimuskumppanille: Pentagon Design Oy, Et May Oy, Kolmas Persoona Oy sekä Hellon Oy. Pentagon Design Oy, Et May Oy sekä Hellon Oy jättivät tarjoukset määräaikaan mennessä. Kilpailutus oli käynnissä 2.7.-30.8.2021. Tarjoajilla oli mahdollisuus kysyä tarjouspyyntöön liittyviä kysymyksiä tarjoajille avoimessa tilaisuudessa 13.8.2021. Kaikki tarjouksen jättäneet ehdokkaat hyväksyttiin tarjousten vertailuun, sillä kaikki täyttivät tarjoajille asetetut sekä tilaajavastuuseen liittyvät kriteerit. Tarjoukset arvioitiin arviointiperusteiden mukaisesti. Täytetty arviointitaulukko on päätöksen liitteenä.

Pentagon Design Oy:n tarjous vastaa tilaajan tarpeeseen parhaiten ja on kokonaistaloudellisesti edullisin.  

Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtajan päätöksellä toimivalta kehitysohjelmien hankintapäätösten tekemiseen on siirretty kehitysohjelmien hankejohtajalle tai talous- ja hankintavastaavalle.

 

Päätös

Läntisen keskustan kulttuurikehän palvelumuotoilu tilataan Pentagon Design Oy:ltä (1049233-6). Hankinnan kokonaisarvo on enintään 45 900€ (alv 0%). Kustannukset maksetaan Viiden tähden keskusta -kehitysohjelman projektilta K1540_19128311. Tämä hankintapäätös on Tampereen kaupunkia sitova vasta, kun työtä koskeva tilaus on tehty. Kehitysohjelmat-yksikössä työn vastuuhenkilönä toimii hankekehityspäällikkö Mikko Siitonen.

 

 

Allekirjoitus

Hankejohtaja Tero Tenhunen