§ 35 Asemakaavoituksen ja rakennusvalvonnan rajapinnan toimintamallin kehittämisen konsulttityön tilaaminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:6966/02.07.01/2021

Päätöspäivämäärä

18.10.2021

Päätöksen tekijä

Rakennusvalvontapäällikkö, Kaupunkiympäristön palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Lupa-assistentti Merja Vehmersuo, puh. +358406821867, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Rakennusvalvontapäällikkö Leena Jaskanen, puh. 0417305909, etumini.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Rakennusvalvonnassa on toteutettu syksyn 2020 ja kevään 2021 aikana toimintolaskelmatyö, joka on toiminut kuluneen vuoden aikana tehtyjen kehitystoimien perustana. Muutostuuli Oy:n koostama toimintolaskelma käsittää kerrostalohankkeen lupaprosessin kaaviona sekä työnkuvittain kootun tiedon rakennusvalvonnan keskeisistä työtehtävistä ja niihin käytetystä työajasta.

Prosessikuvaus käsittää tarkemmin vain rakennusvalvonnan omat työvaiheet rakennuslupahankkeen käsittelyssä. Nyt työtä on tarkoitus jatkaa yhteistyön kuvaamiseen kaupungin organisaatiossa muidenkin yhteistyökumppaneiden ja rakennusvalvonnan välisiin työvaiheisiin; ottaen ensimmäiseksi tarkasteluun tärkein yhteistyökumppani, asemakaavoitus.

Muutostuuli Oy on tehnyt 8.9.2021 uuden tarjouksen asemakaavoituksen ja rakennusvalvonnan rajapintatarkasteluista, jossa tavoitteena on sujuva ja suoraviivainen toiminta asemakaavoituksen ja rakennusvalvonnan yhteistyön tavoissa. Ajankäyttöarvio 3 työpäivää käsittää nykyisten töiden ja toimintamallien kuvaamisen, nykytoimintaan liittyvien haasteiden määrittelyn sekä uuden toimintamallin suunnittelun ja käyttöönoton.

Mahdollisuutta edetä pienhankinnan kautta jatkotoimeksiantoon on esitelty ja hyväksytty kehittämisen johtoryhmässä 27.5.2021, jolloin tarkasteltiin myös aiemman toimintolaskelmatyön tuloksia. Rajapintatarkastelua asemakaavoituksen ja rakennusvalvonnan välisen yhteistyön osalta on perusteltua jatkaa hyväksi havaituilla työmenetelmillä sekä samalla konsultilla, joka tuntee molempien yksiköiden toimintatapaa entuudestaan. Muutostuuli Oy:llä riittävät lähtötiedot nopeisiin tarkasteluihin.

Muutostuuli Oy, Toni Saarikosken 8.9.2021 antama tarjous liitteenä.

Päätös

Päätetään tilata kehitystyö Muutostuuli Oy:ltä oheisen tarjouksen mukaisesti.

Allekirjoitus

Rakennusvalvontapäällikkö Leena Jaskanen